Anasayfa Haber Samsung, Nesnelerin İnterneti İçin Özel Yonga Geliştirdi

Samsung, Nesnelerin İnterneti İçin Özel Yonga Geliştirdi

Samsung Exynos i S111, 10 kilometre mesafeye kadar kablosuz veri alış verişi yapabiliyor.

Yakın geçmişte hayatımıza giren nesnelerin interneti kavramı, çok sayıda cihaz ve teknoloji üreticisini hazırlıksız yakaladı. Gerekli teknolojilerin geliştirilmesi için yeterli zaman olmadı. Buna iletişim teknolojileri de dahil.

Nesnelerin interneti cihazları genellikle Bluetooth ile ve hayli yakındaki cihazlarla iletişim kuruyorlar. LTE gibi teknolojiler ise yüksek güç tüketimleri sebebiyle nesnelerin internetinde kolay bir şekilde kullanılamıyor. Samsung ise Exynos i S111 adlı yeni yongasıyla bu iletişim sorununu çözmeyi planlıyor.

LTE Release 14 sürümü protokolleri kullanan Exynos i S111, 127 kbps upload ve 158 kbps download hızlarına sahip. 10 kilometrelik bir alanı kapsayabilen bu yonganın güç tüketiminin bir hayli düşük olduğu söyleniyor.

Yonganın içinde modemin yanı sıra işlemci, hafıza ve GNSS konum belirleme bileşeni de yer alıyor. Bu sayede tıpkı GPS gibi gerçek zamanlı konum bilgisi sağlanabiliyor. Bu yongaların hangi alanlarda kullanılacağını ise önümüzdeki yıllarda göreceğiz.