Anasayfa Haber Apple, Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Üzerine Çalışıyor

Apple, Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Üzerine Çalışıyor

Apple, AR teknolojileri için lensler üreten Akonia Holographics’i bünyesine kattı.

Önümüzdeki haftalarda yeni nesil iPhone’larını tanıtacak olan Apple’ın AR donanımlarıyla da yakından ilgilendiği ortaya çıktı. iPhone X’daki 3D ön kamera sayesinde AR konusunda bunu basit bir emoji yazılımıyla ispatlamıştı.

Şirketin AR konusunda daha neler yapacağı henüz bilinmiyor. Muhtemelen yeni iPhone’ların tanıtımında, iOS yeniliklerinden bahsedilirken yeni artırılmış gerçeklik özellikleriyle de karşılaşacağız.

Apple bu arada Akonia Holographics isimli bir şirketi de satın aldı. 2012’de kurulan Akonia, ilk dönemlerinde holografik veri depolama üzerine çalışıyordu. Fakat değişen trendlerle birlikte şirket, artırılmış gerçeklik gözlükleri için holografik ekranlar geliştirmeye başladı.

Bir süre yatırımcı arayan şirket, yaklaşık 6 ay önce sessizliğe bürünmüştü. Bu da pazarlık sürecinin yaklaşık 6 ay önce başladığına işaret ediyor. Apple’ın bu satın almayla birlikte akıllı gözlük geliştirmek için çalışmalarını yoğunlaştıracağı tahmin ediliyor.

Apple’ın böyle bir niyetinin olduğu ve 2020 yılında piyasaya süreceği dedikodusu uzun bir süredir vardı. Akonia Holographics’in satın alınması, dedikodunun gerçekliğini destekliyor. Microsoft ve Google gibi devlerin de bu konuda çalıştığını düşünürsek, Apple’ın AR konusuna girmemesi tuhaf olurdu.