Anasayfa Haber Photoshop’un Content Aware Fill Özelliği Geliştiriliyor

Photoshop’un Content Aware Fill Özelliği Geliştiriliyor

Photoshop CC’nin yeni güncellemesi, Content Aware Fill özelliğinde önemli geliştirmeler getirecek.

Fotoğraflarda oynama yapılırken, en zor işlerden biri silinen nesnenin yerini doldurmaktır. Nesne silindikten sonra arka planın devamının sağlanması son derece uğraştırıcı bir işlem. Photoshop yıllar önce bu konuda kolaylık sağlayacak Content Aware Fill özelliğini kullanıcılarına sunmuştu.

Her ne kadar CAF bu işlemi kolaylaştırsa da, her zaman doğru sonuçlar vermiyor. Zaman zaman arka plan olduğunu sandığı, fakat üzerinde farklı nesnelerin bulunduğu görüntüleri kullanabiliyor. Bu da fotoğrafın daha da bozulmasına sebep oluyor.

Adobe, Photoshop CC’ye gelecek yeni güncellemeyle birlikte Content Aware Fill’in yeteneklerini geliştireceğini duyurdu. Bundan böyle CAF’ın doldurmak için kullanabileceği içeriklerin alanını seçebileceğiz.

Aşağıdaki videoda, CAF’ın yanlışlıkla en öndeki atı kullandığını görüyoruz. Bu atın seçim alanından çıkarılmasından sonra CAF, son derece başarılı bir sonuçla karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında Content Aware Fill için yeni menü seçenekleri de geliyor. Bu menüdeki seçenekler, özellikle tekrarlı görüntülerin bulunduğu fotoğraflarda büyük avantajlar sağlayacak gibi görünüyor.

Content Aware Fill, Photoshop CC’nin bir sonraki güncellemesinde gelecek. Bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ise henüz net değil.