Anasayfa Haber Apple, iPhone XS, iPhone XS Max Ve iPhone XR Telefonları Tanıttı

Apple, iPhone XS, iPhone XS Max Ve iPhone XR Telefonları Tanıttı

Apple, 2018 model yeni iPhone telefonlarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Apple’ın merakla beklenen akıllı telefonları, 12 Eylül’de gerçekleştirilen Gather Round etkinliğinde tanıtıldı. Etkinlikte yalnızca iPhone’un değil, Apple’ın diğer ürünlerinin de yeni sürümlerine yer verildi.

Apple Watch, 4. Nesil

Apple, akıllı saatlerinde tasarım güncellemesi yaptı. 4. nesil Apple Watch’un ekranı, bir önceki nesle göre %30 daha büyük. Dinamik saat temalarının eklendiği Apple Watch, dokunsal geribildirim özelliği de kazanıyor. Mikrofonun yeri değiştirilerek konuşurken oluşan yankının önüne geçilirken, hoparlör kalitesi de artırılmış.

Saatte çift çekirdekli S4 işlemcisi kullanılıyor. Bu işlemci, bir önceki nesil Apple Watch’un işlemcisinden 2 kat daha hızlı. Tek şarj ile 18 saate kadar kullanım süresi vadeden Apple Watch, 399 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Hücresel veri destekli sürümün fiyatı ise 499 dolar olacak.

iPhone XS, iPhone XS Max

Apple, Gather Round etkinliğinde öncelikle iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinin tanıtımını yaptı. Bir süredir ortalıkta dolanan söylentiler doğru çıktı. Şirket, OLED ekranlı ve iPhone X tasarımlı iki farklı boyutta iPhone modelini tanıttı. Bu modeller IP68 sertifikasına sahipler.

iPhone XS 5,8 inç, XS Max ise 6,5 inç boyutlarında OLED ekranlara sahipler. Dolby Vision HDR 10 destekli ekrana sahip olan iPhone modelleri, A12 Bionic işlemcisini kullanıyor. 7 nanometre teknolojisiyle üretilen bu işlemcide yapay zeka birimi bulunuyor.

GPU ise A11’in GPU’suna göre %50 daha güçlü. Her iki telefonun da arka tarafında 12 megapiksellik 2 kamera yer alıyor. Kameraların “daha iyi fotoğraf çektiği” vurgulanmasına rağmen, çok önemli bir değişiklik bulunmuyor. Telefonlarda FaceID teknolojisi kullanılmaya devam ediliyor.

XS ve XS Max, çift sim kart desteğine sahip. Yalnız ikinci sim kartın eSIM olması gerekiyor. Yani fiziksel olarak 2. sim kart takılamıyor. Yalnızca Çin’de satılacak bazı XS Max modellerinde fiziksel 2. sim kart desteği bulunacak. 64, 256 ve 512 GB depolama seçenekleri bulunan XS ve XS Max’ın fiyatları, sırasıyla 999 ve 1099 dolardan başlayacak. Cihazlar 24 Eylül’de piyasada olacak.

iPhone XR

iPhone 5C’nin halefi gibi görünen iPhone XR, canlı renk seçenekleriyle dikkat çekiyor. LCD ekranın kullanıldığı telefonda, iPhone X tasarımına rağmen çerçevenin bir hayli geniş olduğu görülüyor. 6,1 inçlik ekran, 1.792×828 piksel çözünürlüğü ile standart Retina ekran klasmanında. Diğer modellerin çözünürlükleri daha yüksek. Aynı işlemcinin kullanılması, oyunlarda iPhone XR’nin daha yüksek performans sergilemesine sebep olabilir.

A12 Bionic’in kullanıldığı iPhone XR’nin arka tarafında 1 adet 12 megapiksel kamera yer alıyor. Bu modelde 3D Touch desteği bulunmuyor. FaceID teknolojisi XR modelinde de yer alıyor. 64, 128 ve 256 GB kapasiteyle gelecek olan telefon, 26 Ekim’de piyasaya çıkacak. 64 GB sürümün fiyatı ise 749 dolar olacak.

iOS 12

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 12’nin çıkış tarihi netleşti. iOS’un yeni sürümü, 17 Eylül’de dağıtılmaya başlayacak. İşletim sisteminin gelecek özelliklerini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu özellikleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz. iOS 12, iPhone 5S dahil olmak üzere sonraki tüm iPhone modellerine yüklenebilecek.

tvOS

Apple TV’nin işletim sistemi tvOS’un yeni sürümü, iOS 12 gibi 17 Eylül’de yayınlanacak. Yeni sürüm, cihazlara Dolby Atmos ses desteğini getirecek.

macOS Mojave

Mac bilgisayarların işletim sistemi macOS’un yeni sürümü Mojave de 24 Eylül’de yayınlanacak. Karanlık temanın ekleneceği yeni sürüm, masaüstü organizasyonunu da kolaylaştıracak.