Anasayfa Haber Firefox Nightly, Ekran Kartından Faydalanacak

Firefox Nightly, Ekran Kartından Faydalanacak

Mozilla’nın gelecek nesil tarayıcısı, performansı ciddi oranda artıracak.

Monitörlerin çözünürlüklerinin artmasıyla birlikte standart, 2 boyutlu işlemler bile işlemciler için zorlayıcı olmaya başladı. Özellikle 4K çözünürlükte işlemciler, çeşitli hareketli efektlerle süslenmiş web sayfalarını bile göstermekte zorlanabiliyorlar. Mozilla ise gelecek Firefox sürümlerinde performansı artırmayı planlıyor.

Henüz beta aşamasında olan Firefox Nightly tarayıcısı, ekran kartını WebRender teknolojisi aracılığıyla kullanabiliyor. WebRender, Windows 10 – Nvidia ekran kartı ikilisine sahip bilgisayarlarda otomatik olarak aktifleşiyor. Farklı donanımlara sahip bilgisayarlarda da elle açılabiliyor.

Ekran kartını kullanan Nightly, geleneksel, işlemci üzerinden çalışan web tarayıcılara göre çok ciddi performans artışı sağlıyor. Nightly ile tarayıcı, tıpkı oyunlardaki gibi kare kare çiziliyor.

Nightly’yi test edenlerin bir kısmı performans artışını fark ettiklerini dile getirirken, bir kısım kullanıcı da arka planda açık kaldığında oyun performansını etkilemesinden endişe duyduklarını söyledi.

Aşağıda Nightly’nin performans karşılaştırmasını görebilirsiniz. Nightly Beta sürümünü denemek için burayı tıklayabilirsiniz.