Anasayfa Video Samsung NU8500 4K TV İncelemesi

Samsung NU8500 4K TV İncelemesi

Devasa 65 inç boyutuyla ve kavisli yapısıyla dikkat çeken, 4K çözünürlüklü Samsung NU8500 LED TV’yi inceliyoruz.

NU8500 modeli Samsung’un 8 Serisi içerisinde yer alıyor. Üst seviye bu televizyon 65 inçlik dev bir ekran ile oturma odalarını sinema salonuna dönüştürüyor. Ufak ekran bir televizyon ile dev ekran bir televizyon arasındaki seyir zevki birbirinden çok uzak. Dev gibi bir salonda uzaktan da rahat görüntülenebiliyor. Ancak orta boy hatta ufak bir oturma odasında da, odanın merkezinde duvarı TV ile kaplamış gibi bir etki oluşturuyor.

Kavisli TV

Tasarıma baktığımızda üç tarafta da çerçevesiz bir yapı görüyoruz. O ince siyahlık, yani panelin kenarı çok ince. Ancak bunun üzerine gelen ve ekrana taşan ek bir iç çerçeve yok. Sadece alt kısımda bir çerçeve görüyoruz. Zaten ekran boyutu o kadar büyük ki, bu çerçeveyi de karşısına oturunca özellikle bakmadıkça farketmek zor.

Kavisli bir tasarıma sahip NU8500, karşısına oturduğunuzda çevreleyici bir etkiye sahip. TV izlemenin ötesinde konsol ya da PC bağlayıp oyun oynadığınızda bu daha da hissedilir oluyor. Kavis oranı muazzam, 4200R, yani 4.2 metre çapında bir daire oluşturmak mümkün.

  • 1441.9 x 913.3 x 378.3 mm Ayaklı,
  • 1441.9 x 833.8 x 113.6 mm ayaksız,
  • 1617 x 965 x 221 mm ambalaj boyutları var.
  • Paket 36.1, salt TV 24.2, ayaklı toplam TV ağırlığı ise 26.3 kilogram.

HDR Desteği

4K Ultra HD çözünürlüğe sahip televizyon HDR Elite sertifikalı. Yüksek çözünürlük ve yüksek dinamik aralık sunuyor. TV ekranında bu yüksek dinamik aralık, arka ışığın hassas kontrolü ile aydınlık ve karanlık sahneler arasındaki farkı daha da belirgin hale getiriyor. Teknik özelliklere baktığımızda HDR 1000 ibaresini ve üzerinde de HDR Premium yazısını görüyoruz. Bu HDR ibarelerinin çokluğu kafanızı karıştırmasın. Technopat.net üzerinde bu gelişen standartları adım adım açıklıyoruz. Bu Premium ibaresi, UHD Alliance tarafından ortaya çıkartıldı ve üst kalitede HDR sunabilen TV’leri ayırt eden teknik özelliklerin, logolu TV’de olduğunu belirtiyor.

Bu özellikler 4K çözünürlük, 10 bit renk derinliği, en az yüzde 90 P3 renk gamutu, 1000 nit zirve parlaklık ve 0.05 nit siyah seviyesi ya da 540 nit parlaklık ve 0.0005 siyah seviyesi sağlaması gerekiyor. Üst parlaklık ya da alttaki koyu siyah seviyesinin derinleşmesi tercih edilebiliyor, ancak üretici hangisini seçerse seçsin büyük bir karşıtlık ile sertifika gereksinimini kabul etmiş olacak. LED ve QLED TV’ler daha parlak, OLED TV’ler ise daha koyu siyah verebiliyor. Bu standart iki panel türüne de uygun tasarlanmış. Samsung NU8500 modeli bir LED TV.

Samsung’un modelinde gördüğümüz güzel özelliklerle devam edelim. Otomatik derinlik geliştirici olarak adlandırılan teknoloji, Samsung TV’de arkaplandaki ortam ile ön plandaki nesnenin kontrast seviyelerini çok katmanlı olarak ayarlayabiliyor. Bu daha gerçekçi bir görüntü demek. Ekrandaki her şey aynı derecede karşıtlığa sahip olmadığında, seviye farkları sayesinde insan gözü o esnada ekrandaki harekete daha iyi odaklanabiliyor.

Düşük Input Lag

NU8500’ün ve 8 Serisi Samsung televizyonların en önemli odak noktalarından birisi de düşük giriş gecikmesi. Oyun modu sayesinde iç elektronik gecikmenin özellikle daha da düşük olduğu bir deneyim önemli. Bu üreticilerin bugüne kadar hiç vurgulamayı tercih etmediği bir nokta. Çoğu TV oyunlarda kontrollere hantal yanıtlar verir, bir gecikme ve ağırlık hissi vardır. İşte artık bu yavaşlama ortadan kalkıyor. Zaten Steam Link desteklenmesi bunun göstergesi.

Arka kısma baktığımızda kablo kanalları ile portlara taktığımız bağlantıları dağınıklık olmadan yerleştirebildiğimizi görüyoruz. Bu özellikle oturma odalarında çok önemli. Kimse temizliğe engel olan kablo karmaşaları istemiyor. Arka kısımda 4 adet HDMI, 2 adet USB bağlantısı, Ethernet portu, optik dijital ses çıkışı, RF IN yani karasal kablolu giriş var. CI yuvası, HDMI A Dönüş kanalı desteği, HDMI hızlı geçiş, Anynet+ (HMDI-CEC) ve diğer teknik özellikler sürüp gidiyor.

IoT Destekli

Samsung telefonunuzu WiFi ile TV’nize bağlayabilir ya da Samsung Hesabınızla Samsung akıllı cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz. Çamaşır makinasının yıkamayı bitirme bildirimi bile verilen örnekler arasında yer alıyor. Bu tür bir kullanım için Samsung SmartThings uygulamasını kullanıyorsunuz. Geleceğin akıllı ev teknolojilerine Samsung büyük yatırım yapmış durumda.

Prize taktığımız televizyonun alıştığımız üzere ayrı bir adaptörü yok, doğrudan prize bağlıyoruz. Maksimum güç tüketimi 215 Watt olan televizyon, standart 118 Watt, tasarruf modunda 33.8 Watt tüketiyor. Bekleme modunda ise 0.5 Watt’a düşüyor.

Akıllı TV Özellikleri

Peki en önemli noktalardan birisine, internet kullanımına gelelim. Tizen işletim sistemi kullanan TV, Netflix, internet tarayıcı, YouTube gibi klasik TV yayınından daha önemli uygulamalara sahip. İyi bir internet hızınız varsa 4K ve FHD içeriklerin tadını çıkartabilirsiniz. Bu 4K TV’de Full HD ve düşük çözünürlüklü içerikler de son derece güzel görünüyor. İlk 4K TV’lerden bu yana bu içerik kalitesini yükseltme yolunca büyük adımlar atıldı. Ayrıca her zaman Technopat’ın 4 yıldır yayınladığı yüzlerce 4K video sizi bekliyor.

UE65NU8500 SmartTV yani akıllı televizyonun uzaktan kumandası da kullanışlı, kompakt ve her yerden rahatlıkla çeken bir kontrolcü. Samsung kumandayı beğeniyoruz.

Sonuç

Artılar ve eksiler ile sonuç değerlendirmeye geçersek, TV’nin tasarımı çok şık. İçerisinde olduğu odayı çok zengin gösteriyor. Çerçeve kalitesi, 9.6 cm maksimum kalınlık ile ince tasarımı çok iyi.

Dev ekran ile multimedya ve oyun çok zevkli. Arka kısımdaki 200×200 mm VESA ile ister duvara asın, ister stand ayağı ile kullanın kurulumu esnek. Ancak arka portlara erişim için arkasında boşluk kalması daha iyi olacaktır. Duvara montajda arka portlara erişim çok zor

Ekranın görüntü kalitesi doğal 4000:1 kontrast ve yerel karartma ile çok iyi. Ancak kenar aydınlatma yüzünden parlak kısımların yanında bulutlanma görebiliyoruz. Ekranın parlaklığı hem standart, hem yüksek dinamik aralık içeriklerde çok parlak ve güzel. Görüş açısı oldukça iyi ancak VA panel türü Quantum Dot ile en iyi renkleri ve parlaklığı karşıdan veriyor. Çok yanda otururken hafif daha karanlık görünüyor.

Hızlı sahnelerde çok başarılı, özellikle maç, spor, araba yarışı çok iyi. Parlak renkler, yüksek parlaklık ve bütün diğer özellikler bir arada gerçekten üst seviye bir televizyon tecrübesi sunuyor. Dahili 30 Watt hoparlörleri de oldukça güçlü ancak bu tarz bir TV aldığınızda daha önce incelediğimiz Samsung SoundBar’ı da almayı cidden değerlendirmelisiniz. Zira dev ekran TV’lerde hoparlörler hiç bir zaman görüntü kalitesinin dengi olmuyor.

Sonuç itibariyle ister TV, ister dijital içerik, isterseniz oyun için kullanın, tek bir dev ekran her alanda çözüm sunabilen başarılı bir ürün.