Anasayfa Makale Ne Kadar Dayanacak? #1 – Samsung PRO 860 Dayanıklılık Testi

Ne Kadar Dayanacak? #1 – Samsung PRO 860 Dayanıklılık Testi

SSD Ömrü Kaç Yıl? Samsung 860 PRO Dayanıklılık Testi ile Ne Kadar Dayanacak? Bunu göreceğiz...

SSD ömrü kaç yıl? En dayanıklı SSD ne kadar dayanacak? Samsung 860 PRO SSD’nin ömrünü sonuna kadar kullanıp, tamamını bitirene kadar test ediyoruz. Sonunda SSD’yi kullanılamaz hale getireceğiz. İşte başlangıç…

SSD’ler ile ilgili gelen önemli sorulardan birisi de kullanım ömürleri. İlk nesilden bugüne çok gelişme oldu. Arada büyük sıçramalar da gördük. Bunlardan biri Samsung 850 PRO ve 860 EVO arasında oldu. SATA limitleri dahilinde performans birbirine yakın olsa da kullanım ömrü iki katına çıktı.

Peki pratikte bu ne demek? Teorik SSD ömrü ile pratik SSD ömrü arasında ne fark var? Ciddi verilerimizi saklarken, devamlı açık bir cihazda kullanırken neler bekleyebiliriz?

Bunu görmek için Samsung 860 Pro SSD’yi aşırı test koşullarında, ölene kadar test ediyoruz. Endurance Test ya da dayanıklılık testi, diskin okuma yazma ömrünü, hata verene kadar geçen süreyi ve hatalardan sonra ne kadar çalışabildiğini görmemizi sağlayacak. Devamlı, diski doldurup, yazılan verileri silen ve bittiğinde baştan başlayan bir test başlattık. Onlarca hatta yüzlerce terabyte veri yazmayı bekliyoruz. Bu test gerçek dünya koşullarının çok ötesinde zira yıllarca kullanımı biz günlere, aylara sıkıştırmaya çalışıyoruz. Sonuçta 512 GB’lık, çok sevdiğimiz bu sıfır SSD’yi kullanılamaz hale getireceğiz, SSD ömrünü bitireceğiz ancak değerli veriler elde edeceğiz ve sizlerle paylaşacağız.

Bakalım nereye kadar dayanacak… Güncelleme videomuz ile testin durumunu, final videomuz ile en son anları sizlerle paylaşacağız. İyi seyirler…

Daha önceki Samsung 860 EVO incelememiz…