Anasayfa Haber Witcher’ın Yazarı, CDPR’den 16 Milyon Dolar İstedi

Witcher’ın Yazarı, CDPR’den 16 Milyon Dolar İstedi

Andzrej Sapkowski, Witcher oyun yapım haklarını ucuza sattığı için çok pişman olmuş.

Witcher 3 ile oldukça büyük bir başarıya imza atan CD Projekt Red, ilginç bir taleple karşı karşıya. Witcher kitabının yazarı Andzrej Sapkowski, CDPR’den 16 milyon dolarlık bir ek ödeme talep ediyor.

CDPR, Witcher serisi için Sapkowski’ye sabit bir ödeme yapıp haklarını satın almıştı. Ancak Andzrej Sapkowski’nin ve avukatlarının iddiasına göre bu ödemeyle haklar yalnızca ilk oyun için satılmış. Bu iddiaya göre CDPR’nin Witcher 2, Witcher 3, GWENT ve yapımı süren Thronebreaker: The Witcher Tales oyunları için isim hakkı bulunmuyor.

Oyun haklarını 2000’li yılların başlarında satan Sapkowski, CDPR’nin yüzde verme teklifini reddederek 10.000 dolarlık bir peşin ödeme talep etmişti. Sapkowski, geçtiğimiz yıl bir röportajda bu kararından pişman olduğunu dile getirmişti. Yazar, CDPR’ın başarılı olacağını sanmadığını, bu yüzden de yüzde teklifini kabul etmediğini açıkça ifade ediyor.

Sapkowski’nin beklentisi, serinin tüm oyunlarından yüzdeli bir ödeme almak. CDPR ise bu talebi haksız görüyor ve kabul etmiyor. Bakalım iki taraf arasında bir anlaşma sağlanacak mı, yoksa iş mahkemeye mi gidecek.