Anasayfa Haber Cyberpunk 2077, Çok Daha Optimize Bir Oyun Olacak

Cyberpunk 2077, Çok Daha Optimize Bir Oyun Olacak

CD Projekt Red çalışanları, oyunun optimizasyon süreciyle ilgili yeni detaylar paylaştı.

Ağustos ayında yayınlanan 48 dakikalık oynanış videosuyla tüm dikkatleri üstüne çeken Cyberpunk 2077’nin yapımı devam ediyor. Henüz çıkış tarihi belli olmayan oyun, şimdiden 2019’un en çok beklenen oyunları arasında.

Oyunlarda geliştirme süreci, çoğunlukla optimizasyonla sonlandırılır. Oyunun çalışır hale getirilmesi, alfa testi, beta testi, hata ayıklamanın ardından, piyasaya sürülmeden önce son adım olarak optimizasyon yapılır. Bu süreç özellikle oyunun farklı donanımlarda sorunsuz çalışabilmesi açısından çok önemlidir.

Cyberpunk 2077 kadrosunda yer alan Maciej Pietras verdiği bir demeçte, oyunun optimizasyonuna geliştirme sürecinin en başında başlandığını belirtti. PC, PS4 ve Xbox One için geliştirdiklerini en baştan bildiklerini söyleyen Pietras, bu sebepten dolayı sürecin en başından itibaren optimizasyonla ilgilendiklerini ekledi. Ayrıca grafik özelliklerinin entegre edilmesinde performansla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

Pietras, E3’teki demonun Core i7 – GTX 1080 Ti ikilisiyle çalıştırıldığını hatırlattı. Bu kadar yüksek grafik kalitesine sahip olan Cyberpunk 2077’nin makul sayılabilecek bir sistemde çalıştırılmasını, optimizasyonun sürekli olarak yapılmasına bağladı. E3 demosunun bu sistemle 1080p çözünürlükte ve 30 FPS’de çalıştırıldığını hatırlatalım.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version