Anasayfa Haber Windows’un Gelecek Güncellemesindeki İlk Özellikler Ortaya Çıktı

Windows’un Gelecek Güncellemesindeki İlk Özellikler Ortaya Çıktı

Microsoft Windows 10

2019’un ilkbaharında dağıtılacak olan Windows 10 güncellemesinin yeni Insider sürümü yayınlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Windows 10 için 2018’in ikinci büyük güncellemesini yayınlayan Microsoft, 2019’un ilkbahar güncellemesi için çalışmalara başladı. Şirket, Insider kullanıcılarına bu büyük güncellemenin ilk ön izleme sürümlerini göndermeye başladı.

Windows 10 19H1 18262 olarak adlandırılan sürümde 4 yeni özellik bulunuyor. Bu özelliklerden ilki, Görev Yöneticisi’nde programların DPI uyumluluğunun gösterilmesi. DPI uyumluluğu, özellikle son yıllarda çeşitlenen monitör boyutları ve çözünürlüklerinde büyük önem taşıyor.

Microsoft’un yaptığı bu yenilik de DPI uyumluluğu bulunmayan programların daha çok göze batmasına sebep olacak. Bu da geliştiricileri bu konuda harekete geçirecektir.

Bir diğer yenilik ise doğrudan Başlat menüsü üzerinden daha fazla uygulamanın silinebilecek olması. Windows 10 ile ön yüklü olarak gelen 3D Viewer, Hesap Makinesi, Takvim, Groove Music ve Mail gibi uygulamalar, doğrudan Başlat menüsü üzerinde sağ tıklanarak silinebilecek.

Güncellemede asıl dikkat çekici yenilik ise Windows Sorun Giderme bileşeninde. Sorun giderememesiyle ünlü “sorun giderme aracı”, artık önerilerin yanı sıra gerekli değişiklikleri kendi kendine de yapabilecek.

Bunun için tanı verileri Microsoft sunucularına gönderilecek ve sunuculardan ön tanımlı onarma verileri otomatik olarak alınacak. Bu verilere göre de gerekli düzeltmeler otomatik olarak uygulanacak.

Son olarak, Ekran Okuyucusu aracına da bir önceki, o anki ve bir sonraki cümlelerin okunması için kısayol tuşları ekleniyor. Bu yeni güncelleme için henüz kesin bir yayın tarihi ise verilmedi.