Anasayfa Haber McLaren Speedtail Resmen Tanıtıldı

McLaren Speedtail Resmen Tanıtıldı

Hibrit motorlu otomobil, esnek karbon fiber gövdesi ve aerodinamik yapısıyla dikkat çekiyor.

McLaren, en yeni hiper otomobili Speedtail’i tanıttı. Tasarım olarak hayli alışılmışın dışında bir yapısı olan Speedtail, oldukça yumuşak hatlara sahip. Yine de ön kısmında McLaren P1’in tasarımından esintiler olduğu görülebiliyor.

McLaren, aracın kaportasında kullanılan karbon fiberi daha da esnek hale getirmiş. Bu esneklik Speedtail’in arka tarafındaki spoylerde de kullanılmış. Aslında düz gibi görünen spoyler, alt kısmından bir hidrolik sistemle itilerek bükülüyor.

Speedtail dünyanın en hızlı otomobili olmasa da, McLaren’ın en hızlı otomobili olmayı başarıyor. İçten yanmalı motorun gücünü elektrik motorlarıyla harmanlayan Speedtail, toplamda 1.035 beygir gücünde.

Saatte 402 km hıza ulaşabilen otomobilin asıl güçlü yanı ise hızlanması. Araç yalnızca 12,8 saniyede 300 km/s hızına ulaşabiliyor. Çevikliğiyle meşhur McLaren P1’de bu süre 16,5 saniyeydi. Speedtail’in 0-100 km/s hızlanma performansı ise henüz açıklanmadı.

Speedtail’deki dikkat çekici noktalardan biri de aynaların bulunmaması. Ön tekerleklerin hemen yanına gömülü olan kameralardan elde edilen görüntüler, sürücüye ekranlar aracılığıyla gösteriliyor.

McLaren Speedtail’in en önemli özelliği ise, tıpkı McLaren F1’de olduğu gibi sürücü koltuğunun ortada bulunması. Sürücü koltuğunun sağ ve sol arka kısımlarında da birer kişilik yolcu koltuğu bulunuyor. Araç kontrollerinin büyük kısmı da tavana yerleştirilmiş.

Speedtail, tıpkı F1 gibi yalnızca 106 adet üretilecek. Araçların her biri 2,29 milyon dolara satılacak. Bu 106 aracın tamamı şimdiden alıcı bulmuş. McLaren, Speedtail’leri 2020’den itibaren teslim etmeyi planlıyor.