Anasayfa Haber Orijinal WarCraft 3 Ücretsiz Dağıtılabilir

Orijinal WarCraft 3 Ücretsiz Dağıtılabilir

Blizzard, WarCraft 3’ün satış sayfalarını kapattı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Blizzcon 2018 etkinliğindeki en büyük sürpriz olan WarCraft 3 Reforged hakkında haberler gelmeye devam ediyor. Ortaya atılan iddiaya göre Blizzard, WarCraft 3’ün standart sürümünü ücretsiz yapacak.

Söylentiler, Blizzard’ın WarCraft 3: Reign of Chaos ve WarCraft 3: The Frozen Throne’un satış sayfasını kapatmasıyla ortaya çıktı. Paketlerin her biri normalde 15 Euro fiyat etiketiyle satılıyordu.

StarCraft Remastered’ın yayınlanmasıyla birlikte standart StarCraft ücretsiz hale gelmişti. WarCraft 3’te de benzer bir stratejinin izlenmesi hayli olası görünüyor.

Diğer taraftan Blizzard yöneticilerinden gelen açıklamaya göre WarCraft 4, şu anda şirketin planları arasında değil. Uzun süredir MMORPG (World of WarCraft) devam eden seri, WarCraft 3 Reforged ile RTS türüne geri dönüyor.

Blizzard’ın WarCraft 4 yapma kararını, WarCraft 3 Reforged’un başarısına göre vereceğini tahmin ediyoruz. Eğer şirket büyük bir talep görürse, en başarılı olduğu tür olan RTS’ye geri dönme kararı alabilir. RTS için de en uygun oyun WarCraft 4 olacaktır.