Anasayfa Video Corsair HS70 7.1 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Corsair HS70 7.1 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

PC ve PS4 uyumlu kablosuz oyuncu kulaklığı Corsair HS70’i inceliyoruz. 7.1 Surround destekli HS70, güçlü bass ve uzun şarj ömrü ile dikkat çekiyor. Özelliklerine birlikte yakından bakalım…

HS70 Tasarımı ve Renkleri

Corsair HS70’in 3 farklı renk seçeneği var, renklere göre de model isimlerinde ufak farklar var. Corsair HS70 White modeli beyaz, Carbon modeli siyah ve SE modeli bej & siyah karışımı renklere sahip. Biz siyah modeli inceliyoruz, Türkiye’deki tavsiye edilen satış fiyatını inceleme sonunda görebilirsiniz.

Kulaklık oval bir tasarıma sahip. Kulağınızı tamamen içine alan bu yapıya kulaküstü kulaklık deniliyor. İngilizcesi Over Ear ya da Circumaural olarak geçiyor.

Kulaklığın arka tarafı, açık kulaklıklarda görmeye alıştığımız bir metal “Mesh” yani ızgara tasarıma sahip. Burada altıgen petek bir doku var, bu da tasarımın bir parçası.

 

Kapalı Kulaklık Nedir?

Ancak bu sizi yanıltmasın, bu kapalı bir kulaklık ve mesh tasarım sadece görsellik için. Kapalı kulaklık nedir derseniz, bunlar sizi çevreden daha iyi izole ediyor ve daha etkili bir bass cevabı sunuyor. Bass Response yani bass cevabı güçlü olan bu kulaklık ile düşük freakansları gerçekten çok etkili bir şekilde hissediyorsunuz. Gümbür gümbür kulaklık mı arıyorsunuz? Hem de kablosuz? Cevap Corsair HS70. Ancak elbette diğer özellikleri de çok önemli. Güçlü bass vermek tek başına bir kalite kıstası değil.

HS70 Tuşlar ve Kontrol

Kulaklık üzerinde 2 adet tuş ve 1 adet teker bulunmakta. Gücü ve mikrofonu açıp kapamaya yarayan bu tuşlara ek olarak, kulaklığı uzun süre kullanmadığınızda pilden tasarruf etmek için otomatik kapanma özelliğine sahip.

Şarj için kulaklık üzerinde 1 adet microUSB giriş görmekteyiz ve kutudan çıkan USB tip A’dan micro USB’ye kabloyu kullanabilirsiniz.

Kablosuz Pil Ömrü

Birkaç saatte sarj olabilen dahili pili 16 saate kadar kullanım sunuyor. Bu tabii ki ses seviyesi ve mikrofon kullanıp kullanmadığınızla da alakalı olarak artıp azalabilir.

Şarj süresi bizce oyunculuk oldukça yeterli. Kaldı ki 1.5 metre USB kablosu sayesinde şarj olurken dahi kullanma imkanınız var.

Alıcı ve İletişim: Kablosuz Sinyal Gücü

Kulaklığın alıcısı ortalama bir USB bellek büyüklüğünde. Kulaklıkla bağlantı kurulur kurulmaz bu alıcı üzerinde beyaz bir ışık yanmaya başlıyor. Kulaklık üzerinde de bir bildirim ışığı var ve size kulaklığın bağlantısı ve şarj durumuyla ilgili bilgi veriyor.

Kulaklık üzerinde sesi açıp kapamaya yarayan teker biraz fazla serbest ve kolay dönüyor. Biraz daha ağır ve yavaş dönmesi, kazara dokunma sebebiyle ani ses yükselmelerini önleyebilir ve ses seviyesinin daha granüler ayarlanmasını sağlayabilirdi. Bir sonraki nesilde bu eleştiriyi dikkate alarak daha iyi sonuçlar elde edebilirler.

Kulaklığın menzili çok uzun, ofisin bir ucundan diğerine uzanabiliyor. Bir ya da iki yandaki odada dinlemeye devam edebiliyorsunuz. Elbette bu duvar kalınlığına ve ev ya da ofisin yapısına göre değişecektir. Ancak biz stüdyoda çalışan bilgisayarın müziğini yazı işleri kapısına kadar dinleyebildik.

Mikrofon Kalitesi

Mikrofon çıkarılabilir ayrı bir parça halinde kutudan çıkıyor ve 3.5mm analog jack uca sahip. Oldukça esnek bir gövdeye sahip olduğu için konumlandırma konusunda rahatlık sunuyor. Mikrofonun örnek ses kaydı için inceleme videomuza bakın.

Ses kaydını yakın mesafeden alıp arkaplan sesleri yalıtma konusunda başarılı bir performans sergiliyor. Oyun içi chat için ideal. Profesyonel yayın mikrofonu değil, ancak günümüzde Twitch ve YouTube üzerindeki pek çok oyun videosuna baktığımızda süslü ancak zayıf sayısız kulaklık/mikrofon seti kullanıldığını görüyoruz. Bunlar ile kıyasladığımızda sesi çok temiz kalıyor.

Rahatlık – Ergonomi

Plush Memory Foam yani yumuşak hafıza köpüğünden üretilen kulak yastıkları oldukça yumuşak ve konforlu. Yine de bunların değiştirilememesi bir eksi.

Kulaklığın en çabuk yıpranan kısmının bu yastıklar olduğunu düşündüğünüzde Corsair’ın bunları değiştirilebilir yapması ve aksesuar olarak bu yastıkları satması gerekirdi. Hatta isteyene daha derin veya farklı malzemelerden imal edilmiş model kulak yastıkları bile olabilirdi.

Kullanıcıya seçenek sunulması daima olumlu karşıladığımız bir şey. Yine bir başka modelde bunları değiştirilebilir yapmaları gerekiyor.

Kafa bandı birbirini kesen çarpaz beyaz dikişlere sahip. Kulak yastıklarındakine benzer yumuşak bir malzeme kullanılmış. Her iki bölüm de sentetik deri kaplı ve incelememizde uzun kullanımda ısınma ya da terleme yapmadı.

Dereceli yükseklik ayarları sert ve kendi kendine gevşemiyor. Earcup yani kupa kısımları kafatası ve kulak yapınıza göre ayarlanabiliyor. Kulağınıza tam oturması için sağa sola ve aşağı yukarı hareket ettirerek bunu yerleştirin.

Ne yazık ki kupalar benim kulak uzunluğuma göre biraz ufak kaldı. Kulağımın ucu içinde katlandığı için çok uzun kullanımda rahat edemedim. Aralıksız 1 saat civarı takıldığında kulaklık konforlu gelse de ancak bunun ötesine geçmeye çalıştığımda kulağım acımaya başladı, ayrıca kafa bandının oluşturduğu baskıyı hissettim. Ekipte herkesin kulak boyutu farklı, bu yüzden ölçülere dikkat etmeniz gerekiyor.

Kulaklığın kulak içi ölçüleri dikey 6.5, yatay 5 cm.

Ses Kalitesi

Ses kalitesi oldukça iyi, her seviyede kadife gibi berrak ve pürüzsüz bir ses duyuyorsunuz. Bass üretimi son derece başarılı ve dolu. Orta ve üst frekanslar keza tatmin edici. 50mm’lik sürücüler işini bu noktada iyi yapıyor. Tek sıkıntımız kulaklık boştayken bir belli belirsiz duyulan dip ses problemi olması. Eğer duyma yetiniz hassassa ve sessiz bir ortamdaysanız bir şey çalmadığı zamanlarda kulaklıkları çıkarmak isteyebilirsiniz. Bu sorunlar genellikle sürücü güncellemeleriyle çözülebiliyor, ancak bazen sorunun kaynağı taktığınız bilgisayardaki ses kartı da olabiliyor.

7.1 Surround

Kulaklık denildiğinde şahsen tercihim Stereo kullanımdan yana, Surround yani çevresel ses denildiğinde beklentim çok yükseliyor. Bunun için fiziksel olarak ayrı hoparlörlerden oluşan 7.1 sistemleri seviyorum. 3D çevresel ses en iyi bu şekilde hissediliyor. Corsair HS70, piyasadaki oyuncu kulaklıklarının hemen hemen hepsinde olduğu gibi simüle edilmiş bir 7.1 Surround ses efektine sahip. Ancak burada Dolby, DTS gibi tanıdık teknolojilerin adı geçmiyor, sanal surround efekti de çok güçlü ve nokta nokta ayırt edilebilir değil. Zaten bu kulaklığı almak için anahtar sebep de bu değil.

Özellikle müzik dinlerken ve film izlerken Corsair’ın iCUE yazılımıyla 7.1 özelliğini kapatıp kullanmayı tercih ettim. Stereo sesin ayrı bir netliği var. Siz ise kendi zevkinize göre istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Corsair iCUE

Corsair’ın güncel bütün donanımlarını çatı altında birleştirip toplu kontrol ve özelleştirme imkanı tanıyan iCUE yazılımını duymayan kalmamıştır herhalde. HS70 kulaklık da iCUE tarafından kontrol edilebiliyor. Firmware sürümü güncelleme, ekolayzır ayarı, pil durumu, sesli uyarı açma kapama ve otomatik kapanma süresini değiştirme burada yer alıyor.

Sonuç değerlendirme

Artılar: Güçlü bass, kaliteli orta ve yüksek frekansları bir arada sunabilmesi, yüksek ses kalitesi, oyun ve filmlerin yanında Stereo performansıyla müzik için de ideal, Stereo’da net ses, tasarımı sade ama zevkli, iCUE yazılımı var, kablosuz menzili ve sinyali iyi, mikrofonu çevre sesleri ciddi ölçüde azaltıyor.

Eksiler: 7.1 Sanal Surround beklediğimiz kadar net değil, kulak yastıkları değiştirilemiyor.

Corsair HS70 özellikle ses kalitesi, güçlü bassları, kulaklığın kendi sağlamlığı ve malzeme kalitesi için tercih edilecek bir kulaklık. Corsair sade ve şık bir tasarım ile ergonomiyi birleştirmeyi başarmış. Özellikle kulaklarınıza uygunsa her tonda dengeli ses verebilen bu kulaklığı uzun pil ömrü sayesinde kablolu gibi rahat şekilde günün tamamında kullanabilirsiniz. Kalitesinin en büyük göstergesi ise sadece güçlü Bass ile kalmaması, orta ve tiz tonlarda da başarılı olması. Bu yüzden oyundan filme ve en önemlisi müziğe uygun bir kulaklık. Sonuç itibariyle bir kulaklıkta en önemli özellik olan ses kalitesinde sunduğu performans ile tercih edilecek bir model.

Tavsiye edilen satış fiyatı da sunduğu özellikler ve yer aldığı seviye düşünüldüğünde performansına uygun. Hatta şu an Corsair HS70 7.1 Surround Kablosuz Siyah Gaming Kulaklık adıyla 750 TL civarına tavsiye edilen satış fiyatının da biraz altında indirimle Türkiye’de satın almak mümkün.

HS70 Kablosuz 7.1 Siyah Gaming Kulaklık CA-9011175-EU ₺       899 TL KDV DAHİL