Anasayfa Haber Honda Yeni Batarya Teknolojisini Duyurdu

Honda Yeni Batarya Teknolojisini Duyurdu

Honda, yeni fluorid tabanlı bataryaları oda sıcaklığında çalıştırmayı başardığını belirtti.

Çağımızın en büyük teknoloji gereksinimlerinden biri olan enerji depolamanın çözümü için bir atılım da Honda’dan geldi. Caltech, NASA ve Honda’nın ortak çalışması sonucunda, oda sıcaklığında çalışabilen fluorid esaslı bataryalar geliştirildi.

Fluorid-iyon bataryaları, günümüz lityum-iyon bataryalara göre 10 kat daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip. Bu da enerji depolama konusunda büyük bir atılım anlamına geliyor. Ayrıca fluorid-iyon bataryalarda aşırı ısınma gibi bir problem de bulunmuyor.

Bu batarya türünün en büyük sıkıntısı ise çalışma sıcaklığı idi. Bataryanın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için 150 derecelik bir sıcaklığa ihtiyaç duyuluyordu. Honda, NASA ve Caltech ise bataryanın sıcaklık sınırını ortadan kaldırmayı başardı. Fluorid-iyon batarya normal oda sıcaklığında çalıştırıldı.

Yeni batarya teknolojisinin ne zaman kullanılır hale getirilebileceği hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Halen kullanılmakta olan üretim bantlarında ciddi bir değişiklik gerekmezse, bu yeni teknoloji çok hızlı şekilde kullanıma girebilir.