Anasayfa Haber Street Fighter 5 İçinde Reklam Yayınlanacak

Street Fighter 5 İçinde Reklam Yayınlanacak

Capcom, Street Fighter 5’te oyun içi reklam sisteminin uygulanacağını duyurdu.

Mobil oyunlarda karşılaştığımız oyun içi reklam gösterimleri, maalesef şimdi bilgisayar oyunlarına da geliyor. Capcom, Street Fighter 5’e eklenecek reklam sistemini duyurdu. Bu sistem oyunculara çeşitli alanlarda reklamlar gösterecek.

Reklamlar, yüklenme ekranlarındaki karakter kostümlerine entegre olarak veya arka plan olarak gösterilebilecek. Reklamlar dilendiği takdirde kapatılabilecek. Fakat reklam izlemeyi tercih eden oyuncular, daha fazla oyun içi para elde edebilecekler.

Capcom, reklam olarak yalnızca kendi duyurularını yapacaklarını duyurdu. Yani en azından şimdilik alakasız ürünlerin reklamlarını görmeyeceğiz. Ancak bunun ne kadar süreceği de tartışılır.

Oyuncu kitlesi ise bu gelişmeden şikayetçi. Parasını ödedikleri oyunda reklam yayınlanacak olması ve reklamı kabul eden oyuncuların daha fazla oyun içi para alacak olması, Street Fighter sevenlerin hoşuna gitmedi.

Capcom’un bu iş modeli başarılı olursa, gelecekte diğer şirketler de oyunlarında aynı reklam gösterim yöntemini kullanmaya başlayabilir. Mesela Fallout oynarken Wasteland reklam panolarında modern reklamları görmek, şüphesiz oyun atmosferini iyice bozacaktır.