Anasayfa Haber AMD, Ryzen 7 3700X İşlemcisini Yakında Duyurabilir

AMD, Ryzen 7 3700X İşlemcisini Yakında Duyurabilir

AMD’nin Güney Kore’de Ryzen 7 3700X için ilk pazarlama çalışmalarına başladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde AMD’nin gelecek Ryzen 3000 serisi işlemcilerinin özellikleri sızdırılmıştı. Sızdırılan bilgilerde işlemcilerin fiyatı, çekirdek sayıları, saat hızları ve çıkış tarihleri bulunuyordu. İşlemcilerin çoğunun CES 2019 (8 – 12 Ocak) etkinliğinde tanıtılacağı iddia ediliyordu.

AMD’nin Güney Kore’deki çalışmalarını yürüten ajans, geçtiğimiz gün ilginç bir paylaşımda bulundu. Ajans, AMD Ryzen 7 3700X ve Ryzen 5 3600X modellerinin Cinebench skorlarının takipçiler tarafından tahmin edilmesini istedi. Ayrıca en yakın tahmini yapan kullanıcılara bu işlemcilerin hediye edileceğini belirtti. Yarışma 14 Aralık tarihinde sona erecek.

Ajansın açık bir şekilde yeni işlemcilerin isimlerini paylaşmaktan çekinmemesi, AMD’nin pazarlama çalışmalarını başlattığı şeklinde yorumlanıyor. AMD’nin izni olmadan doğrudan işlemci isimlerini kullanarak yarışma yapılması pek mümkün değil. Ayrıca işlemcilerin hazır olmaması halinde “Cinebench skor tahmini” gibi bir yarışma da yapılmaz.

Bu paylaşım, daha önce sızdırılan çıkış tarihlerinin doğruluğuna işaret ediyor. AMD, muhtemelen CES 2019’da 7 nanometrelik yeni Ryzen 3000 işlemcilerini tanıtacaktır.