Anasayfa Haber Hearthstone’un Yeni Denge Güncellemesi Duyuruldu

Hearthstone’un Yeni Denge Güncellemesi Duyuruldu

Yeni güncelleme Druid, Rogue, Paladin ve Shaman destelerine büyük darbe vuracak.

Blizzard, Hearthstone’a getireceği yeni denge güncellemesini duyurdu. Güncellemeyle birlikte oyuncuların aylardır rahatsızlıklarını dile getirdikleri destelerin en önemli kartlarının güçleri düşürülecek. Bu değişikliklerin söz konusu desteleri oynanmayacak hale getirmesi bile muhtemel.

Wild Growth

Druid’in çok hızlı bir şekilde mana kristali kazanıp, dev minyonları ve yüksek mana gerektiren komboları erkenden yapabiliyor olması oyunda büyük problem yaratıyordu. Wild Growth kartının mana ihtiyacının 2’den 3’e çıkarılmasıyla birlikte Druid sınıfının hızı düşecek. Bu kart Druid’in en çok kullanılan kartlarından biriydi. Dolayısıyla tüm Druid destelerini etkileyecektir.

Nourish

Druid’in bir diğer mana artırma kartı olan Nourish’in de mana ihtiyacı 5’ten 6’ya yükseltildi. Bu değişiklik Wild Growth değişikliğiyle birlikte Druid’i bir hayli yavaşlatacak.

Level Up!

Yalnızca tek rakamlı mana ihtiyacına sahip kartların kullanılabildiği Odd Paladin destesi, çok yüksek temposuyla rakipleri bezdiriyordu. Hero Power’dan gelen 2 tane 1-1’lik minyonlar, yeterince biriktikten sonra Level Up! kartıyla 3-3’lük hale geliyordu.

Dolayısıyla board’da çok önde olsak bile her turn yerdeki 1-1’lik minyonları tek tek kesmemiz gerekiyordu. Level Up! kartının manası 5’ten 6’ya çekilerek Odd Paladin destesine büyük darbe vuruldu. Çünkü 6 mana gereksinimi, kartın desteye eklenemeyeceği anlamına geliyor.

Saronite Chain Gang

Shaman’ın Shudderwock destesinin en önemli kartı olan Saronite Chain Gang, oynandığında önceden kendini olduğu gibi kopyalıyordu. Tüm Battlecry efektlerini tekrarlayan Shudderwock da bu kart sayesinde kendini kopyalayıp oyunu sonsuz döngüye sokuyordu. Saronite Chain Gang, bundan böyle bir tane daha Saronite Chain Gang çıkartacak. Kendini kopyalama efekti olmadığı için Shudderwock’un sonsuz döngüsü engellenecek.

Leeching Poison

Rogue’un Kingsbane kartı da sonsuz döngü sağlayan bir silah durumunda. Bu silahı teorik olarak sonsuza kadar oynamak mümkün. Silaha yapılan geliştirmelerin kalıcı olması da büyük problemlere sebep oluyor. Rogue’un Leeching Poison kartı da silaha kalıcı Lifesteal efekti ekliyordu. Bu sayede 9 – 10 hasara ulaşan silah, aynı zamanda bir o kadar da karakterin canını dolduruyordu.

Yenilmesi çok zor olan bu deste, Leeching Poison kartına yapılan bir değişiklikle oynanmaz hale gelebilir. Leeching Poison, bundan böyle yalnızca 1 turn boyunca Lifesteal efekti verecek. Bununla birlikte mana ihtiyacı da 2’den 1’e düşecek.

Metadaki en güçlü destelere yapılan bu müdahaleler, ortaya yepyeni destelerin çıkmasına sebep olabilir. Ranked modda tırmanmak isteyen oyuncular, mecburen bu desteleri oynuyordu. Değişiklikler sonrasında metanın nasıl bir hal alacağını merak ediyoruz.

Değişiklikler, 20 Aralık’ta sabah 6:00’da uygulanacak. Gücü düşürülen kartların Dust’larının tamamını 2 hafta boyunca geri almak mümkün olacak.