Anasayfa Haber Turkcell, Hotspot Açanları Ayrı Ücretlendirecek

Turkcell, Hotspot Açanları Ayrı Ücretlendirecek

Turkcell

Bundan böyle telefondan yapılan internet paylaşımları da ayrı olarak ücretlendirilecek.

2019’a girerken, Türkiye’deki internet kullanımlarının her türlüsü ciddi bir şekilde zamlanıyor. Türk Telekom kotasız internet paketlerini geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Sonrasında şirketin, altyapı hizmeti sağladığı diğer internet sağlayıcılara %100’e kadar zam yapacağı açıklanmıştı.

Şimdi bir haber de Turkcell’den geliyor. Turkcell, 15 Ocak’tan itibaren telefonundan internet paylaşımı yapan kullanıcılardan ayda bir kereye mahsus olmak üzere ekstra ücret alacak. Bunun karşılığında da paylaşım amaçlı kullanılabilecek internet kotası eklenecek.

Hotspot tarifelerinin fiyatları ise şaşırtıyor. 2 GB’lik hotspot paketinin ücreti, yıllık alımlarda 9, aylık alımlarda 19 TL. 4 GB’lik paketin fiyatları ise 19 TL / 29 TL olarak belirlenmiş. En üst paket olan 6 GB için de 29 TL / 39 TL ödenmesi gerekecek. Bu durumda farkında olmadan kısa bir şey için telefonunun hotspot özelliğini aktif eden kullanıcılar, faturalarında 19 TL’lik ek ücretle karşılaşacaklar.

Turkcell’in olduğu kadar diğer operatörlerin de müşterileri endişeli. Zira benzer bir uygulamayı önümüzdeki günlerde diğer operatörler de duyurabilir. Konuyla ilgili tepki ise büyük. Kullanıcıların parasını ödeyerek aldığı ve hali hazırda küçük kotalara sahip internetin nasıl kullanılabileceğine karışılmasının etik olmadığını düşünüyorlar.