Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Pro Batarya Ve Şarj Özellikleri

Huawei Mate 20 Pro Batarya Ve Şarj Özellikleri

Huawei, Mate 20 Pro modeliyle batarya ve şarj teknolojileri konusunda ilginç yenilikler getiriyor.

Günümüzde akıllı telefon kullanmayan kalmadı ve gün geçtikçe telefonla geçirdiğimiz süre daha da artıyor. Gerek sosyal medya, gerek iletişim, gerekse de hayatımızı kolaylaştıran çeşitli uygulamalar için telefonumuz sürekli elimizin altında. Bu da pil ömrünün kullanıma yetmemesine neden oluyor.

Huawei son amiral gemisi Mate 20 Pro ile şarj problemini çözmüş diyemesek de, sorunu hayli hafiflettiğini söylemek mümkün. Zira cihazın 4200 mAh batarya kapasitesi var ve rakiplerinin çoğunda bu denli yüksek kapasiteli bir batarya göremiyoruz.

Huawei, Mate 20 Pro’nun pil kapasitesini yüksek tutmakla kalmamış, aynı zamanda bunu çok hızlı bir sürede doldurmayı da başarıyor. Kutu içinden çıkan 40 Watt gücündeki hızlı şarj adaptörü, firmanın “SuperCharge” ismini verdiği teknolojiyle cihazı yarım saatte sıfırdan %70 kapasiteye ulaştırabilirken, tam bir saatte de %100 doldurabiliyor.

Kablosuz ters şarj ile arkadaşlarınızın imdadına koşun

Huawei Mate 20 Pro’nun pil konusundaki yenilikleri bununla bitmiyor. Cihazda “Kablosuz Ters Şarj” isimli bir özellik mevcut. Bu özellik sayesinde siz, kablosuz şarjı destekleyen bir başka telefonu, Mate 20 Pro’yu kullanarak şarj edebiliyorsunuz.

Bu teknoloji son zamanlarda karşımıza çıkan en sıra dışı yeniliklerden biri oldu. İnternet paylaşımından sonra yeni trend, sanırız şarj paylaşımı olacak. Şarj cihazınızı yanınızda taşımak artık gerekmeyebilir. Mate 20 Pro ile yalnızca kendinize değil, arkadaşlarınıza da yetebilecek bir cihazınız olacak.

Technopat Yazı İşleri Müdürü olan Recep Baltaş, uzun süredir Mate 20 Pro’yu kişisel cihazı olarak kullanıyor. Ona pil ömrü konusundaki deneyimlerini sorduğumda anlattıklarından yola çıkarak, yoğun kullanımda bile Mate 20 Pro günü sorunsuz çıkarabiliyor demek mümkün. Eğer gün içinde telefonla çok fazla vakit geçirmiyorsanız, Mate 20 Pro sizi rahatlıkla iki gün de idare edebilir.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 20 Pro Performans Konusunda Nasıl?