Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Pro İle Ultra Geniş Açı Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Huawei Mate 20 Pro İle Ultra Geniş Açı Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Huawei Mate 20 Pro ile ultra geniş açılı fotoğraflar çekmek gayet kolay.

Akıllı telefonların gelişen kameraları, fotoğrafçılığı günlük hayatımızın parçası haline getirmeyi başardı. Bu fotoğraflar sanatsal, bilgi amaçlı ya da sırf eğlence için çekilebiliyor. Ancak tüm çekilen fotoğrafları aynı tarzda çekmek hem sıkıcı oluyor, hem de her zaman iyi sonuç vermiyor.

Fotoğrafçılık dünyasında önemli bir isim olan Leica ile yaptığı iş birliğiyle her modelinde fotoğraf konusunda öne çıkan Huawei, son amiral gemisi Mate 20 Pro ile de fotoğraf çekmeyi sevenlerin radarına girdi. Arkasında barındırdığı üç kamera ve ön tarafındaki iki kamera ile iyi işler çıkartan Mate 20 Pro, aynı zamanda farklı lenslerle farklı açılarda da çekim yapmaya imkan tanıyor.

Kanyon AVM’de geniş açı ile ortaya bu güzel kare çıkıyor.

Ultra geniş açı ne zaman kullanılır?

Mesela dar bir mekanda video ya da foto çekmek istiyorsunuz diyelim. Normal lensle yalnızca yüzünüzün görüneceği bir açı yakalamak mümkün olacaktır. Ancak aynı durumda geniş açılı lensle daha iyi bir video veya fotoğraf çekebilirsiniz.

Öte yandan bina fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız, geniş açı lens işinizi kolaylaştıracaktır. Normal lensle yalnızca binanın tamamını ekrana doldururken, aynı noktadan geniş açı lensle daha ayrıntılı bir fotoğraf elde edebilmek mümkün olacaktır.

Tabii ki olası senaryolar verdiğimiz bu iki örnekten çok daha fazlasını kapsayacak şekilde çoğaltılabilir. Ancak sonuçta Huawei Mate 20 Pro’daki ultra geniş açılı lens sayesinde, kadraja çok daha fazla detay sığdırmanız mümkün olabiliyor.

Ultra geniş kamera açısı ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı.

Mate 20 Pro ile ultra geniş açılı fotoğraf nasıl çekilir?

Huawei Mate 20 Pro ile süper geniş açılı fotoğraflar çekmek aslında oldukça basit. Mobil cihazın kilidini açıp kamera uygulamasına girdikten sonra, ekran üzerinde iki parmağınızla küçültme hareketini uyguluyorsunuz. Uygulama bu hareketi algılayıp, otomatik olarak kullanımda olan lensi değiştiriyor.

Bu küçültme hareketini 0,6x’e kadar götürebilirsiniz. Yani süper geniş açılı fotoğraflar, normal lense nazaran %40 daha fazla detay içeriyor. Başka bir deyişle fotoğraf kadrajını %40 oranında genişletebilmek mümkün olacaktır.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 20 Pro: Makro Fotoğraf Testi