Anasayfa Video Sistem 1999! 2019 İçin Nostalji Sistem Toplama Rehberi

Sistem 1999! 2019 İçin Nostalji Sistem Toplama Rehberi

90’lardan 2000’lere uzanan tozlu parçaları toplayıp “Sistem 1999″u bir araya getirdik. Nostalji Sistem Toplama Rehberi’nde 20 küsür yaşında parçalar bakalım çalışacak mı?

Depodan çıktıkları gibi tozlu tozlu monte ediyoruz bu bileşenleri. Peki neler var? Tam 64 MB RAM, 40 GB IDE sabit disk, Pentium III – 500 MHz işlemci, S3 Virge ekran kartı ve Sound Blaster ses kartı ve 440BX yonga setine sahip ASUS P2B anakart. Elbette bu bileşenler farklı tarihlere aitler, bu yüzden Sistem 1999 biraz esprisine bir isim oldu. Ancak zaten izleyen eski bilgisayar tutkunlarının anlayacağı üzere parçaların tozundan anlatımımıza kadar her şey eğlence amaçlı oldu.

Kişisel bilgisayarlarımızdan çıkartıp bir gün bir şeyler yaparız yahu diyerek Technopat ofisinde depoya kaldırdığımız bu nadide eserlerden çalışan bir bilgisayar çıkartmak üzere seçtiğimiz parçaları monte ediyor, 2019 yılında 1999 model bir sistem topluyoruz. Üzerine vakit buldukça daha çok muhabbet edeceğiz. İyi seyirler dileriz…

Editör’ün Notu: 1999 Şahsen benim için ayrı bir öneme sahip. Ulusal bir yayında, Türkiye çapında ilk kez bir dergide yazar olarak yazımın yayınlandığı, adımın geçtiği ve ilk telifimi kazandığım yıl. Birbirinden harika oyunlar oynadığım ve güzel andığım zamanlar.

Disclaimer: 2019 yılında döviz kuruna inat bit pazarından toplayıp DOS kurabileceğiniz bu sisteme 1 dolardan fazlasını verip vermeme konusunda sorumluluğun tamamen size ait olduğunu hatırlatırız. Ayrıca kasa gibi şart olmayan parçaları da işin içerisinden çıkartarak “Bare-Bone System” tabirinin ucuna ulaştığımızı düşünüyoruz. Bu video Kafa Ayarı’nın Almanya’dan gelen akrabası olup çay ya da kahve eşliğinde tüketilmelidir.

18 Yorumlar

  1. işletim sistemi win 98se mümkünse floppy için kurulum diskinide gösterelim. fdisk komutları falan iyi olur. sonrasında çevirmeli bağlantı için modem lazım. eski hoparlör ve ekran önüne konulan filtreleride ekleyelim.

    oyun olarak jazz jack rabbit. doom. age of em.1 olabilir test drive da olur. carmageddon ve fifa 98 bunlarda olsun.

    sağlıacakla

  2. Ah ki ah..Tıkır tıkır çalışan pentium 166 mmx kasamı vestel 14 inç crt monitörümü ufak çocuğu öğrensin diye arkadaşa verdik 2010 yılında. Yalan etmişler makinayı. Yanarımda yanarım şimdi verdiğime. Duke nukem 3d, Blood ,Nightmare Creatures oynardım ben onla. Bu arada işletim sistemi 98 se olsun bencede, öncekiler baya zulüm :) İlk yorumdaki arkadaşa katılıyorum. Fdisk ve Win 98’i Dos üzerinden hdd’ye kopyalayıp hdd üzerinden kurmayı yapın derim.

  3. Modern bir lightweight linux dağıtımıda kurup testini atsanız güzel olurdu :) Bu makinaya bile can vericek şıklıkta linux dağıtımları var piyasada

  4. Güzel paylaşım olmus. O kadar eski olmasa da 128 MB 9250 bir de efsane Nvidia gx2 saklıyorum bakıp bakıp vay anasını be diyorum.

  5. Çok güzel bir çalışma. Ama o ekran kartı olmamış. Görmek istediğim oyunlar:
    Star Wars: TIE Fighter
    Star Wars: Dark Forces
    Star Wars: X-Wing vs Tie Fighter
    Destruction Derby
    Screamer
    NASCAR Racing
    Jazz Jackrabbit
    Decent
    Rise of the Triad: Dark War
    Ečstatica
    Terminal Velocity
    Blood
    MechWarrior 2
    Liste biraz uzun oldu kusura bakmayın :)

  6. eeeee hala yeni bolum gelmedi xp kurun ve age of emapires oyanıyın çok iyiy video olur bence recep abi ve ali abi

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version