Anasayfa Etkinlik CES CES 2019 #14 – AMD Radeon VII Ekran Kartı

CES 2019 #14 – AMD Radeon VII Ekran Kartı

CES 2019 #14 - AMD Radeon VII Ekran Kartı

Radeon VII yani Radeon 7, AMD’nin yeni 7 nanometre Vega ekran kartı CES 2019’un en önemli ürün açıklamalarından biri oldu. İlk bakış videomuzda AMD Radeon VII ekran kartının tasarım ve özelliklerine bakıyoruz.

Dr. Lisa Su’nun canlı yayında açıkladığı ve Technopat’ın Türkiye’de Türkçe anlatım ile eş zamanlı olarak duyurduğu bu GPU yılın en büyük yeniliklerinden birini barındırıyor: 7 nanometre.

Yıllarca 28 nm’de kalan ekran kartları geçtiğimiz yıllarda 14 ve 12 nanometre üretim teknolojileri ile devrim yaşadı. Şimdi 7 nanometre üretim teknolojisine sahip ilk son tüketici ekran kartı olan Radeon VII ile tanıştık.

AMD resmi sunumunda rakibi Nvidia’nın GeForce RTX 2080 modeline karşılık verdiğini duyurdu. Performans artışı ve TDP değerlerinde büyük gelişme söz konusu. Elbette inceleyip göreceğiz ancak ilk bilgiler güzel. Özellikle HBM kullanımı bellek veriyolu ağırlıklı performansı etkilenen uygulamalar için önemli. 16 GB kapasiteli bellek çok büyük doku paketlerini destekliyor. Masaüstü bilgisayar üzerinde kullanılan 3 fanlı bu büyük ekran kartının yanında yakında 7 nanometre başka çözümleri de göreceğiz.

Canlı yayın tekrarımız için tıklayın…