Anasayfa Haber AMD, Gelecek İşlemcileri Hakkında Bilgi Verdi

AMD, Gelecek İşlemcileri Hakkında Bilgi Verdi

AMD’nin Ryzen ve EPYC işlemci serilerinin geleceği CES 2019’da konuşuldu.

CES 2019’da gözler AMD’nin üzerindeydi. 7 nanometreye bu yıl geçiş yapacağını 2018’de duyuran AMD’nin yeni ürünleri merakla bekleniyordu. Radeon VII ile açılışı yapan şirket, sonrasında gelecek ürünleri hakkında da bilgi verdi.

AMD’nin büyük başarı elde ettiği Ryzen işlemci serisinin 3. nesli, 2019’un ortalarında resmi olarak tanıtılacak. Şirketin verdiği bilgilere göre, bu işlemcilerde de Zen 2 çekirdek mimarisi kullanılacak. 7 nanometre teknolojisiyle üretilecek olan bu işlemcilerle birlikte PCIe 4.0’ı destekleyen yeni platform piyasaya sürülecek.

AMD CEO’su Lisa Su, Zen 2 çekirdekli ilk 7 nanometre veri merkezi işlemcisini gösterdi. Rome kod adlı bu işlemci şirketin EPYC serisine dahil edilecek. Yapılan gösteride EPYC Rome işlemci, tek başına 2 tane Xeon Platinum 8180’den yüksek performans sergilemeyi başardı. Bu işlemci de 2019’un ortalarında resmi olarak tanıtılacak.

Lisa Su, bunlarla birlikte mobil işlemcilerden de bahsetti. Bahsedilen işlemcileri burayı tıklayarak detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.