Anasayfa Haber 290 Milyon Yıllık Fosil İskeleti Yeniden Yürüdü

290 Milyon Yıllık Fosil İskeleti Yeniden Yürüdü

Fosil iskeletinin kopyası, robotik teknolojisi aracılığıyla yürüyebilir hale getirildi.

Berlin’deki Humboldt Üniversitesi’nde görevli biyoloji uzmanı John Nyakatura, bulunan 290 milyon yıllık fosil üzerinde çalışma yapmak için Lozan’daki robotik uzmanı Kamilo Melo ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği sonucunda fosil, yürüyebilir hale getirildi.

Tabii ekip doğrudan fosil iskeleti üzerinde çalışmadı. Önce bire bir boyutlarda yaratığın kopyasını çıkaran Nyakatura ve Melo, bu kopyaya gerekli elektronik parçaları ve hareket imkanı sağlayan bileşenleri yerleştirdi. Ortaya çıkan hareketli fosile de OroBOT ismi verildi.

OroBOT’un hareketlerinin gerçeğine uygun olarak yansıtılabilmesi için ekip, hayvanın bulunan ayak izlerini kullandı. OroBOT’un hareketleri, bu ayak izlerini bırakmaya uygun hale getirildi. Böylece timsaha benzeyen bu hayvanın hareketleri de gerçekçi bir şekilde kopyalanmış oldu.

Bu çalışmalar nesli tükenmiş canlıları ve doğa tarihini daha iyi anlamaya yardımcı olacak. Daha da önemlisi, tabiattan alınan ilhamla robotik teknolojilerinin de geliştirilmesine katkıda bulunulacak.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version