Anasayfa Haber Metro Exodus, Sadece Epic Games Üzerinden Satılacak

Metro Exodus, Sadece Epic Games Üzerinden Satılacak

Steam, 2019 yılının en beklenen oyunlarını rakiplerine kaptırıyor.

2018 yılının sonlarında açılan Epic Games Store’un doğrudan Steam ile rekabet edeceği biliniyordu. Fakat şirketin bu hamlesinin etkilerinin görülebilir hale gelmesinin birkaç yıl sürebileceği tahmin ediliyordu. Epic, bu tahminleri boşa çıkaracak çok önemli hamleleri birbiri ardına gerçekleştiriyor.

Bethesda.net, Battle.net, Origin ve Uplay mağazalarına çok sayıda AAA oyunu kaptıran Steam’in kayıpları sürüyor. Electronic Arts, Anthem’in yalnızca Origin üzerinde satışa sunulacağını açıkladı. Metro Exodus ise Epic Games Store’da yayınlanacak. Mart ayında piyasaya sürülecek bir diğer AAA oyun The Division 2 de yine Epic’in mağazasında satılacak.

Metro Exodus, bir yıl aradan sonra Steam üzerinde yayınlanacak. Yani oyun 15 Şubat 2019’da Epic Games Store’da çıkarken, Steam’e 14 Şubat 2020’de gelecek. Steam üzerinden oyunu ön siparişle satın almış olanlar, oyunu yine Steam’de normal bir şekilde oynayabilecek ve güncelleme/DLC alabilecekler. Fakat Metro Exodus’u 2020’ye kadar Steam üzerinden almak mümkün olmayacak.

Şu an Epic Games üzerinden ön siparişle alınabilen oyunun Avrupa fiyatı 49.99 Euro olurken, ülkemizde ise 309 TL’den satışa sunuldu. Oyunun hem standart, hem de Gold sürümleri Epic Games mağazasında olacak. Ayrıca yapılan açıklamaya göre serinin önceki oyunları olan Metro 2033 Redux ve Metro Last Light Redux da ilerleyen dönemde Epic Games mağazasındaki yerini alacak.