Anasayfa Haber Apple, MacBook İçin Dokunmatik Klavye Geliştiriyor Olabilir

Apple, MacBook İçin Dokunmatik Klavye Geliştiriyor Olabilir

Apple’ın patent başvurusu, MacBook serisinde değişikliğe gidilebileceğini gösteriyor.

Apple’ın geleceğe yönelik patent başvurularıyla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bu patentlerin elbette ki hepsi kullanımda değil. MacBook için yapılan yeni patent başvurusunun da gelecekte kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Ama bu patentle kullanılırsa, dizüstü bilgisayar formunu ciddi şekilde değiştirebilir.

Şirketin aldığı yeni patentte, MacBook’un klavye ve touchpad’inin bulunduğu kısımda ikinci bir ekranın kullanıldığı görülüyor. Asıl dikkat çekici kısım ise klavyenin bulunduğu kısımdaki ekranın esnek olması ve klavye tuşlarının ekranın altına gizlenmesi.

Dokunmatik ekranlarda klavye kullanmak, her ne kadar akıllı telefonlar sayesinde büyük oranda alışmış olsak da zor. Dizüstü bilgisayarlarda dokunmatik klavye kullanmak, yazım hızını büyük oranda düşürebiliyor. Fakat yeni bir tasarım bu sorunu aşabilir.

Böyle bir dizüstü bilgisayarın maliyetinin ne olacağı ise merak konusu. Zira klavyeli ekranda tuşların esneyebilmesi için katlanabilir OLED veya microLED teknolojilerinin kullanılması gerekiyor. Bu ekranlar da LCD’ye göre bir hayli maliyetli. Öte yandan klavyenin komple ekrana dönüştürülmesinin MacBook’lara ne gibi yeni işlevler kazandıracağı da tartışmaya açık.