Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Pro: Üç Boyutlu Yüz Tanıma

Huawei Mate 20 Pro: Üç Boyutlu Yüz Tanıma

Huawei, Mate 20 Pro modelinde rakiplerinden farklı bir yüz tanıma teknolojisi kullanıyor.

Yeni nesil akıllı telefonların artık hemen hepsinde biyometrik güvenlik özellikleri bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı ise zaten standart haline geldi. Huawei Mate 20 Pro’da da bir parmak izi tarayıcısı var.

Ancak rakiplerinden farklı olarak Mate 20 Pro, akıllı telefon dünyasında bir ilki gerçekleştirerek parmak izi tarayıcısını ekranın içine gömdü. Bu sayede tasarımda yerden tasarruf edilebilmiş. Ekranı daha da büyütebilmek ve arka tarafta üç Leica lensli kameraya yer açmak mümkün olmuş.

Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ultrasonik prensiple çalışıyor. Geleneksel okuyuculardan çok daha yüksek çözünürlüklü çalışan bu tarayıcı, ekran camının arkasından bile parmak izini çok daha detaylı olarak okuyabiliyor.

Ancak bu teknoloji şimdilik geleneksel parmak izi tarayıcılara kıyasla biraz daha yavaş çalışıyor. Fakat bu pek sorun değil, çünkü yerine yüz tarama özelliğini de kullanabilirsiniz. Mate 20 Pro, “Face Unlock” yüz tanımayla ekran kilidinin açılması işlemini oldukça hızlı yapıyor.

Yüzünüzün haritasıyla ek güvenlik

Mate 20 Pro’nun yüz tanıma özelliği, diğer Android telefonlardan farklı olarak yüzünüzün üç boyutlu bir haritasını çıkarıyor. Yalnızca ön kamera ya da da iris tarayıcısı kullanılmıyor. Binlerce kızılötesi ışınla yüzünüzün haritası yüksek çözünürlüklü bir şekilde çıkarılıyor. Bu da başka birinin fotoğrafınızı kullanarak telefonu açmasını neredeyse imkansız hale getiriyor.

Huawei, yüz tanıma özelliğinde yaşanan hata oranının bir milyonda birden daha az olduğunu belirtiyor. Bu gerçekten çok iyi bir değer. Öte yandan Huawei kısa süre önce 482 MB büyüklüğündeki sürüm 9.0.0.171 (C185E10R1P16) sistem güncellemesi de yayınladı. Bu güncelleme yüz tanıma özelliğini daha da optimize ederek, çok farklı senaryolarda bile güvenli bir şekilde telefonun kilidini açmanıza olanak sağlıyor.

Yüz tanıma özelliği ile telefonun kilidini açmak kolay ve kullanışlı olsa da, bazı durumlarda kullanıcıyı sosyal anlamda zor durumda bırakabiliyor. Cihaz, yüzünüzü tanıdığında telefonun ekranı hemen açılıyor ve son kullandığınız uygulama ortaya çıkıyor. Çeşitli sebeplerden dolayı bunun olmasını istemeyebilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro, cihazın ekranı açılmadan bildirimlerin görüntülenmesini sağlayacak bir özellik de getirmiş. Bu sayede ekranda beliren ama içeriği gizlenmiş bildirimlerinizi, ekranı açmadan görüntülemek de mümkün kılınmış.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 20 Pro Performans Konusunda Nasıl?