Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Lite: Game Suite Uygulaması Nasıl Çalışır?

Huawei Mate 20 Lite: Game Suite Uygulaması Nasıl Çalışır?

Mate 20 Lite modeli, Huawei’nin yeni Mate serisinin en hesaplı telefonu.

Huawei tasarladığı telefonlarda donanım özelliklerini alışılmış sınırların üzerinde belirliyor. Bunun sonucu olarak da serinin daha hesaplı modellerinde dahi rahatlıkla oyunları çalıştırmak mümkün olabiliyor.

Bunun için gereken performansın alınmasını mümkün kılan en önemli unsurlardan biri de bu modelde kullanılan Kirin 710 işlemcisi. Huawei’nin kendi geliştirdiği Kirin ailesine mensup olan bu işlemci, piyasada görmeye alıştığımız hesaplı mobil işlemcilerden farklı bir tasarıma sahip.

Huawei bu işlemcide 4 adet performans odaklı Arm A73 çekirdeği kullanıyor. Başka firmaların hesaplı işlemci modellerinde ise genellikle 4 çekirdekten sadece 1 veya 2 tanesi yüksek performanslı oluyor. Bu da toplam işlemci performansında ciddi bir fark yaratıyor.

Özellikle oyunlarda asıl farkı yaratan diğer unsur ise Kirin 710 işlemcinin içindeki Mali-G51 MP4 grafik işlemcisi. Hayli güncel bir tasarıma sahip olan bu orta seviye grafik işlem ünitesi, yüksek sistem kaynağı tüketen oyunları çalıştırabilecek seviyede performans sunabiliyor.

Huawei Mate 20 Lite telefonda Asphalt Nitro, Puzzle Pets, Kingdoms, Dragon Mania, Spider Man gibi oyunlar hazır yüklü geliyor.

Ancak biz PUBG Mobile, World of Tanks Blitz, Asphalt 9 gibi favori oyunlarımızı da yükleyip çalıştırdık ve test ettik.

Bu güncel ve popüler oyunları çalıştırırken de herhangi bir sorun yaşamadık.

Donanımın yanı sıra yazılımsal iyileştirmeler de iyi bir oyun deneyiminde ciddi rol oynuyor. Huawei’nin Mate 20 Lite telefonunda kurulu gelen Game Suite uygulaması oyunlarınızı kolayca idare etmeniz için tasarlanmış bir yazılım.

Game Suite, telefonunuzda yüklü oyunları otomatik olarak algılayıp, tek ekranda derli toplu gösteren bir katalog görevi yapıyor. Ancak bununla kalmıyor, ayrıca “Oyun Hızlandırma” ve “Kesintisiz Oyun” adı verilen fonksiyonlara da sahip.

Bu fonksiyonlar oyun oynarken telefonun performansının optimize edilmesini sağlıyor. Ayrıca oyun esnasında gelen bildirimlerin ve mesajların oyun keyfinizi bölmesine de engel oluyor.

Game Suite uygulaması her oyunu otomatik olarak listesine ekleyemiyor. Bu da uygulamadan ziyade, mobil oyunlarda belirli standartların henüz oturmamış olmasından kaynaklanıyor. Ancak zaten otomatik olarak algılanmayan oyunları da kendiniz listeye ekleyerek çalıştırabiliyorsunuz.

Oyun Hızlandırma

Game Suite uygulamasını başlattığınızda ekranın altında göreceğiniz iki simgeden biri olan “Oyun Hızlandırma” seçeneği, telefonun donanımını yüksek performans moduna alıyor. Bu sayede oyunları akıcı şekilde çalıştırmak için gereken performans sağlanabiliyor.

Tabii bu performans artışı bataryadan daha fazla güç çekilmesine ve şarjın normale göre biraz daha hızlı azalmasına sebep oluyor. Ayrıca yüksek performans işlemcinin normal kullanıma göre biraz daha ısınmasına sebep olabiliyor. Ancak kullanıcıyı rahatsız edecek bir ısı artışı söz konusu değil.

Kesintisiz Oyun

Bu özellik oyun oynarken gelen bildirimlerle dikkatinizin dağılması ve eğlencenin bölünmemesi için düşünülmüş. Aramalar, alarmlar ve düşük pil uyarıları gibi önemli istisnalar dışında, oyun esnasında hiçbir bildirim gösterilmiyor. Kesintisiz oyun modunda sözünü ettiğimiz bu 3 tür uyarı da telefon çalmadan ve titreşim açılmadan gösteriliyor.

Bunları yapan 3. parti uygulamaları Google Play Store üzerinde bulmak mümkün. Ancak bunlar genellikle ya ücretli oluyor, ya da bedava olmasının karşılığını arayüzde reklam göstererek alıyor. Huawei’nin Game Suite yazılımı ise sade bir arayüze sahip ve reklam da içermiyor. Bu da özellikle oyun oynamayı seven mobil kullanıcılar için güzel bir özellik.

İlginizi Çekebilir: Huawei Mate 20 Lite Hızlı Şarj Özelliği Ne Kadar Hızlı?