Anasayfa Haber Mars One Projesi İflas Etti

Mars One Projesi İflas Etti

İnsanlığın Mars’a yerleşmesini TV şovuna dönüştürmeyi planlayan projenin iflas ettiği açıklandı.

İnsanlık, bilim yoluyla Dünya sınırlarını aşmaya çalışıyor. Teknolojimizin yettiği kadarıyla, diğer gezegenlere yerleşmek amacıyla keşif yapıyoruz. Bugünlerde Mars’a yerleşmekle ilgili pek çok haber çıkıyor.

Uzay araştırmalarını sürdürebilmemiz için teknolojinin yanı sıra elbette ki en önemli gereksinimlerden biri de finans kaynakları. Uzay araştırmaları hala ağırlıklı olarak devletlerin ayırdığı bütçelerle sürdürülüyor.

Bir girişimci ise Mars’a ilk insanları göndermek için gerekecek bütçeyi, bu süreci televizyon şovuna dönüştürerek oluşturmayı planlıyordu. Mars One adı verilen projede, Mars’taki ilk insan kolonisinin kurulması hedefleniyordu.

Mars One projesi, iki koldan oluşuyordu; kâr amacı gütmeyen Mars One Foundation ve kâr amaçlı Mars One Ventures. Mars One Ventures’ın geçtiğimiz Ocak ayında iflasını duyurduğu ortaya çıktı.

Mars One Foundation ise operasyonlarına devam ediyor. Tabii kâr amacı bulunmadığı için bu vakfın, yatırım olmadan herhangi bir faaliyet göstermesi pek mümkün değil.

Mars One projesinin yetkilileri 2015’te başlattıkları yarışmaya 200.000 başvuru aldıklarını söylemişlerdi. Finalistlerden biri ise bunun tamamen yalan olduğunu ve toplamda yalnızca 2.761 başvurunun alındığını söylemişti.

Mars One projesinin iflasını duyurması çoğu insan için çok da şaşırtıcı olmadı denebilir. Projenin ilk günden beri öne sürdüğü hedefler aşırı büyük, bunları yapmak için ortaya koydukları çözümler ise yok denecek kadar belirsizdi.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version