Anasayfa Haber WarCraft 3 Videoları, Yapay Zeka İle İyileştiriliyor

WarCraft 3 Videoları, Yapay Zeka İle İyileştiriliyor

Bir kullanıcı, WarCraft 3’ün eski videolarını derin öğrenme yöntemiyle iyileştirip yayınlamaya başladı.

Son 4 – 5 ayı çok kötü geçiriyor olsa da Blizzard, oyun dünyasına damgasını vurmuş bir şirket. WarCraft 3, StarCraft ve Diablo 2’nin hala topluluğu bulunuyor, turnuvaları düzenleniyor ve hatta bu oyunlar için güncellemeler yayınlanıyor.

Diablo 2 ve WarCraft 3, Blizzard’ın zamanında CGI videolarda da rakiplerinin önüne geçtiği oyunlar oldu. Oyunların hikaye anlatımını çok güzel bir şekilde tamamlayan bu videolar, döneminin teknolojisinin ötesinde olmalarıyla da dikkat çekiyordu. Tabii o dönemde bilgisayarlarda 640×480 ve 800×600 çözünürlükleri standarttı. Dolayısıyla bu videolar da oldukça düşük çözünürlüklerde hazırlanmıştı.

Bir kullanıcı, teknik anlamda eskiyen WarCraft 3 videolarını derin öğrenme tekniklerini kullanarak iyileştirme çalışmalarına başladı. İşe Arthas’ın bulunduğu videolardan başlayan Heretic rumuzlu YouTube kullanıcısı, düşük çözünürlüklü videoları 1440p/60 FPS kalitesinde yayınladı. Aşağıda The Frozen Throne ek paketinin bitişini ve Arthas’ın Helm of Domination’ı takarak Lich King ile birleşmesini izleyebilirsiniz.

Heretic’in yayınladığı bir diğer video ise Arthas’ın henüz Lich King ile birleşmeden önce King Terenas’ı öldürüp, Lordaeron’ı düşürmesini gösteriyor.

Aşağıda bu videoların orijinal halleriyle karşılaştırmalarını görebilirsiniz.

Heretic, bu projesini sürdüreceğini belirtti. Ayrıca videolarını iyileştirmeyi düşündüğü oyunlar arasında Diablo 2’nin de bulunduğunu ekledi. Heretic’in kullandığı donanım ise Quadro P5000, Xeon E5-2620 ve 12 GB RAM’in bulunduğu bir bulut hizmeti.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version