Anasayfa Haber Valve, Steam İçeriğinde Değişiklik Planlıyor

Valve, Steam İçeriğinde Değişiklik Planlıyor

Steam, yeniden tamamen oyun odaklı bir platform haline gelecek.

Son dönemde Epic Games Store ile büyük bir rekabet içine giren Valve, Steam platformunda önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere Steam, bir süre önce oyun dışında sinema filmlerini de “video” sekmesi altında yayınlamaya başlamıştı. Valve, bu sekme altındaki oyun dışı içerikleri kaldırıyor.

Şirket, yaptığı açıklamada kullanıcıların Steam’de bulabileceği içerikler için yeniden odaklanmayı planladıklarını söyledi. Zaten oyuncular için bu kadar önemli olan bir platformda oyun dışı içeriklerin bulunması açıkçası biraz anlamsızdı.

Bu geçişin önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını bildiren Valve, oyunlarla veya Steam’deki diğer yazılımlarla alakalı videolarda hiçbir değişiklik yapmayacak. Daha önceden satın alınmış videolar ise kullanıcılar tarafından erişilebilir durumda olacak. Yani paranız boşa gitmemiş olacak.

Steam’in bu tekrar odaklanma planında, yazılım tarafında bir değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu. Bu bölümde de oyunlardan tamamen alakasız, fotoğraf ve video düzenleme araçları gibi yazılımlar yer alıyor.