Anasayfa Haber Windows 10 Zaman Çizelgesi Artık Google Chrome Destekliyor

Windows 10 Zaman Çizelgesi Artık Google Chrome Destekliyor

Microsoft’un hazırladığı uzantı sayesinde Windows 10 zaman çizelgesi özelliği artık Chrome’u da destekleyecek.

Windows 10 Nisan 2018 güncellemesiyle hayatımıza giren zaman çizelgesi, Windows 10 yüklü birden fazla bilgisayarı olanlara ve Android kullanıcılarına kolaylıklar sağlıyor. Son 30 gün içinde girdiğiniz siteler ve açtığınız Office belgeleri tüm bilgisayarlarınız arasında senkronize oluyor.

Böylece, örneğin iş bilgisayarınızda okumaya başladığınız bir web sayfasına evdeki bilgisayarınızdan devam edebilir ya da dün sabah çok ilginç bulduğunuz sitenin adresini unuttuysanız zaman çizelgesindeki “Dün” bölümünde siteyi bulabilirsiniz.

Zaman çizelgesi şimdiye dek yalnızca Microsoft Edge tarayıcısıyla çalışıyordu. Google Chrome desteğiyse en çok istenen özelliklerden biriydi. Microsoft, Web Activies adlı resmi uzantısını Chrome Web Mağazası’nda yayınladı.

Bu uzantı sayesinde artık Chrome’da gezdiğiniz siteler de zaman çizelgesine dahil olacak. Son derece basit olan uzantının çalışması için Microsoft hesabınızda oturum açmanız yeterli oluyor. Hatırlatalım ki bu özelliğin çalışması için gezinti geçmişinizi Microsoft’a göndermeyi kabul etmek zorundasınız.

Microsoft, önümüzdeki haftalarda başka yazılımlara da zaman çizelgesi desteği kazandıracağını duyurdu, ancak hangi yazılımların planlandığını açıklamadı.

Zaman çizelgesi nasıl kullanılır?

Windows 10 kullanıcıları arasında çok da bilinmeyen bu özelliği kullanmak için Başlat düğmesinin yanındaki “Görev Görünümü” düğmesine tıklayabilir veya Windows + Tab tuşlarına basabilirsiniz. Açılan ekrandaki “Bugün Erken Saatlerde” başlıklı bölüm ve devamı, sizin zaman çizelgeniz. Cihazlarınız arasında senkronizasyonu başlatmak içinse ekranın en altındaki “Zaman çizelgesinde diğer günleri göster” bölümüne inip “Evet”e tıklamanız gerekiyor.