Anasayfa Haber Apple Watch Uyku Takibi Yapacak

Apple Watch Uyku Takibi Yapacak

Apple, 2020 model akıllı saatlerine uyku takibi özelliğini ekleyebilir.

Bazı akıllı saat ve bilekliklerde yer alan uyku takibi özelliği, kullanıcının ne zaman uykuya daldığını, hangi uyku evresinde ne kadar kaldığını ve ne sıklıkla uyandığını takip ederek genel uyku kalitesini ölçüyor.

Bloomberg’in edindiği bilgiye göre Apple, Cupertino’daki genel merkezine yakın bazı yerlerde gizli testler yürütüyor. Birkaç aydır süregelen uyku takibi testleri başarıyla sonuçlanırsa, Apple bu özelliği 2020’de çıkacak Apple Watch modellerine eklemeyi planlıyor. 2016’dan beri her sonbaharda yeni Apple Watch modellerinin tanıtıldığını hatırlatalım.

Uyku takibi alanında en popüler markalardan biri, uzun süredir giyilebilir teknoloji ürünleri geliştirilen Fitbit. Apple’ın yeni Apple Watch modelleriyle özellikle Fitbit’e rakip olması bekleniyor.

Apple, uyku takip algılayıcıları üreten Finlandiyalı Beddit firmasını 2017’de satın almıştı. Bu markanın ürünleri Türkiye’de satılmasa da, Amerika’daki Apple Store’larda satışta. Hatta Apple, geçen yılın sonlarında Beddit’in yenilenen bir sürümünü de piyasaya sürdü. Bu üründen edindiği birikimi Apple Watch’a aktarması şaşırtıcı olmaz.

Asıl merak konusu ise Apple’ın akıllı saatindeki pil sorununu nasıl çözeceği. Uyku takibi yapan akıllı saatlerinin pil ömrünün en azından birkaç gün olması gerekiyor. Oysa bugüne dek çıkan tüm Apple Watch modellerinin pili bir gün gidiyor ve gece şarja takılmaları gerekiyor.

Fitbit’in uyku takibi yapan saatleri ise tek şarjla bir hafta dayanabiliyor. Apple kendi saatinin pil ömrünü artırabilir veya saatin gece boyunca uyku takibi yaparken düşük güç modunda çalışmasını sağlayabilir.

Apple bugüne dek kaç adet Watch sattığını açıklamadı. Ancak Strategy Analytics, 2018’in üçüncü çeyreğinde 4,5 milyon Apple Watch’un piyasaya sürüldüğünü, bunun da akıllı saat pazarının %45’ini oluşturduğunu tahmin ediyor.