Anasayfa Haber Samsung, Tamamen Kablosuz Televizyon Patenti Aldı

Samsung, Tamamen Kablosuz Televizyon Patenti Aldı

Samsung tarafından alınan yeni bir patent, televizyonların tamamen kablosuz olmasını sağlayabilir.

Samsung’un geçtiğimiz yıl yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Bu yeni patent, televizyonların tamamen kablosuz olarak çalışabilmesini öngörüyor. Tabii herhangi bir firmanın aldığı her patenti doğrudan ürünlerine uygulaması söz konusu değil. Bu yüzden de Samsung’un bu patenti kullanıma sokup sokmayacağı meçhul.

Alınan patentin detaylarına bakıldığında, televizyon ve duvar arasına eklenecek ince bir cihazın varlığı görülüyor. Bu cihazın görevi, mekan içine kurulmuş bir güç istasyonundan kablosuz enerji çekerek televizyonu beslemek olacak.

Bu ara cihazın içinde çift yönlü bobinler olduğu görülüyor. Bu bobinlerin çalışma prensibi aslında halen piyasada bulunan kablosuz telefon şarj cihazlarından çok da farklı değil. Ancak cihazların yüzeylerinin temas etmesine gerek olmadan, arada mesafe olsa bile çalışması öngörülüyor.

Tabii aslında bu çok yeni bir fikir değil. Pek çok firma aynı oda içindeki cihazları kablosuz olarak besleyebilecek güç aktarma sistemleri üzerinde çalışıyor. Ancak bunların hiçbiri henüz kullanıma girecek kadar olgunlaşmadı.