Anasayfa Haber Goodyear, Uçan Otomobillere Lastik Geliştirdi

Goodyear, Uçan Otomobillere Lastik Geliştirdi

Goodyear tarafından tasarlanan Aero adlı yeni prototip, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünüyor.

2019 yılında olmamıza rağmen, hala bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan otomobiller hayatımıza girebilmiş değil. Tabii otonom otomobiller ve yolcu taşıyan drone araçlar geliştiriliyor. Ama hiçbiri havada gidebilen bir DeLorean’ın yerini tutamaz.

Goodyear ise uçan otomobil kavramına farklı bir bakış açısı getirmeyi tercih etmiş. Aero adı verilen yeni prototip lastikler, tabii ki henüz tasarım aşamasındalar çünkü bunları kullanabilecek bir araç yok. Ancak fikir çok ilginç.

Aero adlı tekerlekler, aslında basit bir lastikten öteler, karmaşık bir sürüş ve uçuş sistemi oluşturuyorlar. Elektro-manyetik bir motorla tahrik edilen ve tamamen bilgisayar kontrolündeki bu tekerlekler, göbeklerinde bir fan sistemi barındırıyor.

Dış taraftaki özel dolgu lastiğin içinde hava yok, bu yüzden patlaması söz konusu değil. sürüş esnasında yola dikey konumda olan bu lastikler, uçuş için 90 derece dönerek kaldırma sağlayan yüksek hızlı pervaneler olarak iş görüyorlar.

Aşağıdaki videoda Aero kavramının nasıl kullanılabileceği gayet fütüristik bir tema içinde gösterilmiş. Bu teknolojiyi gündelik hayata geçirmek mümkün olacak mı, orası da ayrı bir konu.