Anasayfa Haber Heroes Of The Storm’da Önemli Değişiklikler Yapılıyor

Heroes Of The Storm’da Önemli Değişiklikler Yapılıyor

HotS’un yeni PTR güncellemesi, dereceli sistemi ve kahraman rollerini yeniliyor.

Blizzard destekli espor etkinliklerinin durdurulmasından ve yapımcı ekibin küçültülmesinden sonra Heroes of the Storm, özellikle üst seviye rekabetçi oyuncularının büyük çoğunluğunu kaybetmişti. Fakat oyunu geliştirmeye devam eden ekip, az kaynağa rağmen oyuncuların yıllardır talep ettiği değişiklikleri yavaş da olsa hayata geçiriyor.

Dün akşam yayınlanan PTR güncellemesi, oyunda çok önemli değişiklikler yapıyor. Bundan böyle Hero League ve Team League dereceli sistemleri birleştirilerek Storm League adı altında toplanacak. Storm League, oyunun dereceli tek modu olacak. Böylece azalan oyuncu sayısına rağmen dereceli oyunlara girmek daha kolay olacak.

Storm League’e girmeden önce tercih edilen kahraman rollerini tercih edebileceğiz. Böylece oyun, takım eşleştirmelerini daha mantıklı bir şekilde gerçekleştirecek. Aynı takımda Assassin rolünü oynamak isteyen 5 kişi toplanmayacak.

Bununla birlikte kahramanların rollerinde de değişiklikler yapıldı. Specialist, Assassin, Support ve Warrior olan roller, Ranged Assassin, Melee Assassin, Tank, Bruiser, Support ve Healer olarak güncellendi. Kahramanların rollere göre dağılımlarının birkaç istisna haricinde oldukça mantıklı bir şekilde yapıldığı görülüyor. Ragnaros’un ve Thrall’ın Bruiser, Murky’nin Melee Assasin, The Lost Vikings’in ise Support olması ise biraz kafa karıştırıcı olmuş. Yeni rollerin tamamını görmek için burayı tıklayın.

HotS’taki gerçek parayla satın alınan Lootbox‘lar kaldırıldı. Bundan böyle Lootbox’lar yalnızca Gold ile alınabilecek. Oyundaki her kostüm ise ayrı ayrı, gerçek para ile satın alınabilecek.

Yeni güncellemeyle birlikte yeni Caldeum Complex etkinliği başlayacak. Ayrıca Lucio ve Chromie kahramanları da baştan aşağı yenilenecek.

Tüm bu değişiklikler, oyunun PTR sunucularında denenebilir durumda. Yeni güncellemenin 2 hafta içinde canlı sunuculara geçirileceğini tahmin ediyoruz.

PTR güncellemesindeki tüm değişiklikleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.