Anasayfa Haber Netflix, Apple’ın Yayın Servisinde Yer Almayacağını Açıkladı

Netflix, Apple’ın Yayın Servisinde Yer Almayacağını Açıkladı

netflix apple

Uzun zamandır yayın platformu hazırlıklarını sürdüren Apple, Netflix’le ortak yayın yapma teklifine olumsuz yanıt aldı.

Netflix Ve Marvel Ortaklığı Sona Erdi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Netflix CEO‘su Reed Hastings, Apple‘ın kendilerine gelerek yayın ortaklığı yapma teklifini reddettiklerini açıkladı.

Apple’ın çok başarılı ve büyük bir şirket olduğunu ancak, Netflix’in; yayınlarını kendi uygulaması altında denetlemeye devam etmek istediklerini belirtti.

Reed Hastings ayrıca, Apple ve Amazon gibi şirketlerin yayın uygulamaları karşısında Netflix’in rekabetten hiç bir şekilde kaçmayacağını ve kendilerine güvendiklerinin altını çizdi.

netflix

Hastings, Apple’ın ortaklık teklifinin dışında, Netflix’in Çin‘de uzun bir süre kullanılamayacağını ve bunu bildiklerini de sözlerine ekledi.

25 Mart‘ta Apple’ın düzenleyeceği basın toplantısında söz konusu yayın hizmetinin duyurulması bekleniyor. Apple, kendi yayın hizmeti için şimdiden  HBO, Showtime ve Starz gibi ismini duyurmuş şirketlerle anlaşma yapmayı başardı. Ayrıca aylık hizmetinin de 15 dolar seviyesinde olması beklendiğini de belirtelim. Bu ücretin, rakiplerine oranla yüksek olduğu düşünülürken, platformda ne tür içeriklerin yer alacağı ve ne gibi özellikler sunacağı henüz bilinmiyor.