Anasayfa Haber iPhone 11’in Face ID Sistemi Yüzümüzdeki Damarları Bile Hesaba Katacak

iPhone 11’in Face ID Sistemi Yüzümüzdeki Damarları Bile Hesaba Katacak

iPhone 11

2019 iPhone modelleriyle ilgili ilk büyük sızıntı, Apple’ın yeni Face ID sistemi hakkında oldu. iPhone 11 yüz tanıma özelliğine farklı fonksiyonlar ekleyecek.

Apple, iPhone X ile beraber yepyeni bir güvenlik standardına geçmiş ve bizleri Face ID ile tanıştırmıştı. Geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya sunulan iPhone XS serisi de bu özelliği hızlandırarak, çok daha temiz bir güvenlik sistemi sunmuştu.

Onay alan paten başvurusuna göre, iPhone 11 modeli Face ID özelliğini bir adım öteye götürecek. Şubat 2018’de belgelenen patente göre, yeni sistem yüzünüzdeki damarların da haritasını çıkararak, çok daha güvenli bir telefon/tablet deneyimi yaşatacak.

Netflix, Apple’ın Yayın Servisinde Yer Almayacağını Açıkladı

Yüzünüzün çok daha detaylı ve neredeyse kopyalanamaz bir haritasını çıkaracak olan yeni Face ID, aslında alanında bir ilk değil. 2019 ortasında satışa çıkması beklenen LG G8 ThinkQ modeli de yüzünüzdeki damarların haritasını çıkartarak, daha güvenli bir yüz tanıma sistemi sunuyor.

İlk kez iPhone XS piyasaya çıkmadan önce başvurusu yapılan patentin, ilk kez iPhone 11 ile tüketiciyle buluşmasını bekliyor olsak da, Apple bu yeni sistemi ileri bir tarihte de kullanabilir. Bu özelliğin sadece iPhone’da değil, aynı zamanda yeni iPad Pro ve MacBook Pro modellerinde kullanılması bekleniyor.