Anasayfa Haber Microsoft Defender Mac Desteği Sunmaya Başlıyor

Microsoft Defender Mac Desteği Sunmaya Başlıyor

Microsoft Defender Mac desteği

Windows için özel olarak geliştirilen Microsoft Defender, Mac desteği sunmaya hazırlanıyor.

Microsoft tarafından Windows kullanıcıları için geliştirilen tehdit koruma aracı Windows Defender, yakın zaman içerisinde Mac’lere geliyor.

Böylece kullanıcı kitlesini daha da genişletecek olan tehdit koruma aracı, Mac işletim sistemine sahip olan cihazları tehditlere karşı koruyacak.

Windows Defender, Microsoft Defender olarak adlandırılacak!

Microsoft tarafından yayınlanan blog yazısında, Mac’lar için kullanıma sunulacak olan bu güvenlik aracının Windows Defender yerine Microsoft Defender olarak adlandırılacağı da özellikle belirtiliyor.

Microsoft, Windows 7 İçin Son Güncelleme Tarihini Hatırlattı

Böyle bir hamlenin arkasında yatan en temel neden olarak ise, Microsoft’un Office gibi birçok önemli uygulamanın Mac kullanıcılarına da temin ediliyor olması gösteriliyor.

Ayrıca birçok işletme Windows işletim sistemi yerine Mac işletim sistemine sahip olan cihazları tercih ediyor. Bu işletmelerin çoğu da hali hazırda cihazlarında Microsoft’un uygulamalarına yer veriyor.

Hal böyle olunca, söz konusu bu işletmelerin, BT departmanları genel anlamda bir güvenlik çözümüne ihtiyaç duyuluyor.

İşletmelerde oluşabilecek olası bir güvenlik açığına karşı, böyle bir çözüme başvuran Microsoft, böylelikle Microsoft uygulamalarını kullanan Mac bilgisayarlara ekstradan bir güvenlik sağlayacak.

Blog yazısında ayrıca, Mac işletim sistemi bilgisayarlar için kullanıma sunulacak olan bu araçta makine öğrenimi algoritmasından da yararlandığını belirtiyor.

Bu algoritma sayesinde, Defender uygulaması kendini tehditlere karşı geliştirebilecek.

Bunun yanı sıra TechCrunch’a konuşan şirketin kurumsal başkan yardımcısı Jared Spataro, Windows dışına çıkmanın kendileri için oldukça büyük bir hamle olduğunu özellikle belirtti.