Anasayfa Haber Epic Games – Steam Rekabeti Kızışıyor

Epic Games – Steam Rekabeti Kızışıyor

Epic Games’ten Steam ile ilgili bazı açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulan Epic Games Store, Steam’in alternatifi olabilmek için büyük çaba gösteriyor. Yapımcılar için oldukça cazip kâr oranı belirleyen Epic, bir yandan da üst seviye oyunları kendi platformuna özel hale getirmeye çalışıyor. Tabii bu da bazı oyuncuların tepkisine sebep oluyor.

Epic Games’ten gelen açıklamaya göre, platformu kullanan oyuncuların yüzde 40’ının Steam hesabı yok. Yüzde 68’lik bir kesimin ise Steam’i düzenli olarak kullanmadığını söylüyor. Şirket, bu bilgiyi Ağustos 2018 ile Ocak 2019 arasında yaptığı anketlerden yola çıkarak edindiğini belirtti.

Bununla birlikte Epic’in kurucusu Tim Sweeney, bir röportajda Steam’deki içerikleri eleştirdi. Sweeney, Epic Games Store’un bir kalite standardının olacağını ve Steam’deki gibi “rezil”, “müstehcen içerikli” ve “çalıntı içeriklerin kullanıldığı” oyunlarla dolu olmayacağını söyledi.

Yıllardır oyun dağıtımı konusunda tekel halinde olan Steam’in içerik kalitesinin biraz düşük olduğunu söylemek mümkün. Hatta platformda kaliteli yeni bir oyun keşfetmek imkansıza yakın. Zira Steam’e sürekli olarak düşük kalitede oyunlar ekleniyor. Bu oyunlar, diğerlerine oranla çok daha nadir çıkan kaliteli oyunları bulmayı zorlaştırıyor.

Görünüşe göre Steam “Google Play Store” tarzında devam ederken, Epic Games Store biraz daha Apple’ın App Store’una benzeyecek. Hangisinin daha başarılı olacağını önümüzdeki yıllarda anlayacağız…