Anasayfa Haber Huawei Mate 30 Çıkış Tarihi İçin Eylül veya Ekim Planlanıyor

Huawei Mate 30 Çıkış Tarihi İçin Eylül veya Ekim Planlanıyor

Huawei Mate 30 çıkış tarihi

Huawei’nin yöneticilerinden Bruce Lee, yapmış olduğu açıklamada Huawei Mate 30 çıkış tarihi hakkında önemli bilgiler verdi.

Tüm dikkatler geçtiğimiz günlerde tanıtılan P30 ve P30 Pro modellerindeyken, bugün Huawei’den sürpriz bir Mate 30 açıklaması geldi.

Huawei’nin önde gelen yetkililerinden biri olan Bruce Lee katılmış olduğu bir etkinlik sırasında, Mate 30 ailesini bir süredir test ettiklerini söyledi.

Huawei P30 Pro Ön İnceleme

Bunun yanı sıra Huawei Mate 30 çıkış tarihi hakkında da bir takım açıklamalarda bulunan Lee, Mate 30 serisini Eylül veya Ekim ayında lanse edebileceklerini de dile getirdi.

Huawei Mate 30 Özellikleri Nasıl Olacak?

Huawei’ye yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda, Mate 30 ve Mate 30 Pro modelleri Kirin 985 işlemcisinden güç alacak.

Huawei Mate 30 özellikleri

Söz konusu 7 nm‘lik bu işlemcinin EUV (aşırı ultraviyole) işlemi ile üretilmesi bekleniyor. Bu üretim tekniği sayesinde, yeni nesil Kirin 985‘in serinin bir önceki modeline kıyasla yüzde 20 daha fazla transistöre ev sahipliği yapabilecek.

Huawei P30 Pro Tanıtıldı! İşte Tüm Özellikleri!

Bunun yanı sıra, Kirin 980′e kıyasla daha yüksek performans sunacağı iddia edilen bu işlemcinin saat hızları da artırılacak. Bu bakımdan her ne kadar serinin bir önceki modeline kıyasla fark gösterse de, yeni nesil işlemci grafik ve işlemci mimarisi bakımından Kirin 980 ile neredeyse birebir aynı olacak.