Anasayfa Haber Twitch’te Tek Pencerede Dört Yayıncı İzlenebilecek

Twitch’te Tek Pencerede Dört Yayıncı İzlenebilecek

Twitch, Squad Stream adındaki yeni özelliğini duyurdu.

Canlı oyun yayınları platformları arasında şu sıralar bir nevi tekel durumunda olan Twitch, yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Platformun en yeni özelliği, takım halinde oynanan oyunların daha kolay izlenmesini sağlayacak.

Twitch Squad Stream adındaki yeni özellikle birlikte video oynatıcı kısmı bir tanesi büyük, üç tanesi küçük olmak üzere dört farklı oyuncuya ayrılacak. Böylece bir PUBG yayını izlerken, yayıncının diğer arkadaşlarını da aynı anda, aynı sekmede izlememiz mümkün olacak. Ayrıca sohbetteki seyirciler de farklı kanallara dağılmamış olacak. Video oynatıcının en üst kısmında yer alan ikonlar aracılığıyla büyük pencerede izlemek istediğimiz yayıncıyı seçebileceğiz.

Twitch, bu özelliğinde oyuncu sayısını 4 ile sınırlandırmış. Yani şimdilik bu özelliğe daha fazla yayıncı eklemek mümkün değil. Şirket, bu sayıyı belirlerken güncel multiplayer oyunların ortalama takım oyuncusu sayısını baz aldıklarını söyledi. Bu sayı Battle Royale oyunları için yeterli olsa da bir diğer popüler multiplayer oyun türü olan MOBA’da yeterli değil.

Squad Stream şimdilik yalnızca Twitch partnerleri tarafından kullanılabiliyor. Sonrasında tüm yayıncılar tarafından kullanılabileceği söyleniyor.