Anasayfa Haber 3 yıllık Galaxy S7 güncelleme almaya devam edecek

3 yıllık Galaxy S7 güncelleme almaya devam edecek

Galaxy S7

Samsung’un 2016’da piyasaya sürdüğü amiral gemileri Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge 3 aylık güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

Samsung yaptığı resmi duyuru ile, şirketin 2016 çıkışlı akıllı telefonları S7’ler için 3 aylık dönemlerde yeni güvenlik güncellemeleri yayınlamaya devam edeceğini açıkladı. Böylece Mart ayında belli bölgelerde yayınlanmış olan yeni güvenlik güncellemesi ve yeni düzenlemeler 3 aylık takvime alınmış oldu.

Galaxy S10+ inceleme

Açıkçası bu açıklama cihazlarını uzun süre kullanmak ve sık telefon değiştirmek istemeyenler için oldukça iyi bir haber diyebiliriz. Yine de hatırlatmakta fayda var; bu güncellemeler hiçbir şekilde yeni AndroidOS sürümleri veya OneUI sürümlerini içermiyor.

Özellikle son dönemde güncelleme desteğini genişleten şirket,  Galaxy A5 2016 gibi orta segment telefonlarında da bu desteği verecek.

Güvenlik ile ilgili bu yazılım desteğini 4 yıla kadar çıkartmak isteyen Samsung, böylece eski telefonların pazarda halen değerli kalmasını sağlamak istiyor. Bu yüzden her ay olmasa da, üç ayda bir destek verip, kullanıcıların daha uzun süre aynı telefonla vakit geçirmesini garanti altına alacak.

3 ayılık güncelleme desteğinde durum bu şekilde iken, aylık güncelleme desteği alacağı açıklanan modeller ise şunlar oldu; Galaxy S7 Active, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S8 Active, Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy A5 2017, Galaxy A8 2018.