Anasayfa Haber Apple Analistine göre iPhone’ların Batarya Kapasitesi yüzde 20 artacak

Apple Analistine göre iPhone’ların Batarya Kapasitesi yüzde 20 artacak

2019 iPhone Batarya

Apple analisti Ming-Chi Kuo 2019 iPhone batarya kapasitesi konusunda önemli tahminlerde bulundu.

İsabetli tahminleri ile tanınan Apple analisti Ming-Chi Kuo bu yıl çıkacak üç yeni iPhone hakkında güncel tahminlerini ortaya koydu. Buna göre, kablosuz tersten şarj özelliğinin gelmesi için 2019 iPhone batarya kapasitesi gözle görülür artış gösterecek.

Kuo’ya göre 5.8 inç, 6.1 inç ve 6.5 inç ekran boyutları ile gelecek olan bu yılki Apple akıllı telefonların hepsinde kablosuz ters şarj desteği sunulacak ve bu şirketin Compeq, Unimicron ve TTM gibi batarya odaklı iş ortaklarına olumlu etki edecek.

iPhone XI, iPhone XI Max ve iPhone XR adları ile gelmesi beklenen cihazların iki yönlü kablosuz şarj desteği sunabilmesi için batarya kapasitelerinin büyüyeceği ileri sürülüyor. Bunun 5.8 inç modelde yüzde 20-25, 6.5 inç modelde yüzde 10-15 ve 6.1 inç modelde yüzde 0-5 oranında olması bekleniyor.

Mevcut iPhone XS ile 2,658 mAh, iPhone XS Max ile 3,175 mAh ve iPhone XR ile 2,942 mAh batarya sunulduğunu da hatırlatalım.  Artan batarya kapasitesi ile kullanıcıların kendi iPhone batarya süresinden endişe etmeden başka cihazları da şarj edebilmesi sağlanacak. Örneğin; geçtiğimiz günlerde tanıtılan ikinci nesil Apple AirPods kablosuz kulaklıklarınız için kablosuz şarj kutusu tercih ettiyseniz cihazınızı hareket halinde şarj edebileceksiniz.

Apple AirPods Yenilendi: Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Bakalım Kuo’nun tahminleri bu yıl ne derecede tutacak?