Anasayfa Haber Instagram, Windows 10 Mobile Desteğini Sonlandırıyor

Instagram, Windows 10 Mobile Desteğini Sonlandırıyor

Instagram Windows 10 Mobile

Instagram, Windows 10 Mobile uygulaması için almış olduğu kararını kullanıcılarına duyurdu.

Windows 10 Mobile kan kaybı yaşamaya devam ediyor. Son olarak, Instagram Windows 10 Mobile desteğini sonlandıracağını kullanıcılarıyla paylaşmış durumda. Instagram uygulamasını açan kullanıcılara gösterilen bildirimle Windows Phone uygulamasına ay sonundan itibaren artık destek verilmeyeceği ifade ediliyor.

Instagram Hesap Silme Rehberi

30 Nisan itibarıyla uygulamanın artık çalışmayacağı ancak mobil internet tarayıcısından giriş yapılarak Instagram kullanımına devam edileceğinin altı çiziliyor. Facebook çapraz platform geliştirme araçları kullanılarak geliştirilen uygulamanın masaüstü bilgisayar versiyonu ise çalışmaya devam edecek.

Uygulama her iki Windows Mağaza listelemesinde yer alsa da uyarının sadece Instagram sürümünde çıktığını not olarak düşelim.

Instagram Windows 10 MobileKullanıcıların bundan böyle çözüm olarak Intagram web uygulamasını Başlangıç Ekranı’na sabitlemesi gerekecek. Tabii ki birçok üçüncü parti Instagram alternatifi uygulama hala mevcut. Bunlar arasında Winsta ve 6Tag ise öne çıkan seçeneklerden.

Microsoft ise Windows 10 Mobile 1703 desteğini Haziran sonunda, 1709 desteğini ise Aralık sonunda bitirecek. Lumia 640 serisi haricindeki tüm Windows 10 sürümüne yükseltilen ve 1607 ile kısıtlı Windows Phone 8.1 cihazlar için destek ise hali hazırda sonlandırıldı.