Anasayfa Haber iPad Pro Ekran Tutukluğu Sorunu Şikayetleri Artış Gösteriyor

iPad Pro Ekran Tutukluğu Sorunu Şikayetleri Artış Gösteriyor

iPad Pro Ekran Tutukluğu

iPad Pro ekran tutukluğu sorunu şikayetleri sebebiyle kullanıcılar Apple Destek forumlarına başvuruda bulunuyor.

2017 ve 2018 model iPad Pro satın alan kullanıcılar, ekran tutukluğu sorunu şikayetleri ile soluğu Apple Destek topluluklarında alıyor. iPad Pro şikayetleri arasında dokunmatik hareketlerin algılanması, kaydırmada tutukluk ve ekran klavyesi tuşlarının çalışmaması gibi bir dizi sıkıntı bulunuyor. iPad Pro ekranı sebebiyle kaynaklandığı düşülen şikayetlerin ise her geçen gün arttığı ifade ediliyor.

Sorunun özellikle de yeni 2018 iPad Pro tabletlerde daha fazla görüldüğü ancak 2016 ve 2017 iPad Pro sahiplerinin de benzer şikayetlerde bulunduğu paylaşılıyor. Apple’ın sorunlu olduğunu onayladığı cihazları değiştirme yoluna gittiği ancak verdiği cihazlarda da aynı sorunun yaşandığı da kullanıcıların paylaşımlar arasında.

Apple, Bükülen iPad Pro Tabletleri Değiştirmeyebiliyor

Şu an için sorunun donanım mı yoksa yazılım mı kaynaklı olduğu konusu belirsizliğini koruyor. Sorunsuz birçok cihazın da olması kafalarda soru işareti yaratıyor. Bazı 2017 model tabletlerde sorunun iOS 11.3 sonrasında ortaya çıktığı ve sonraki güncellemelerde de devam ettiği belirtiliyor. iOS 12.2 güncellemesi yapan kullanıcılar da hala problemlerden şikayetçi.

2018 iPad Pro’larda Apple Pencil 2’nin cihaza tutturulması durumunda tutukluk sorunun ortadan kalktığı yönünde açıklama yapanlar da bulunuyor. Bu da Apple Pencil bağlantı sorunu kaynaklı durumların olabileceği tahminlerini ortaya çıkarıyor.

Bakalım konuyla ilgili olarak Apple cephesinden herhangi bir resmi açıklama yapılacak mı?