Anasayfa Haber Apple Watch 5 OLED Tedarikçisi Japan Display Olacak

Apple Watch 5 OLED Tedarikçisi Japan Display Olacak

Apple Watch 5 OLED

Japan Display, Apple Watch 5 OLED ekranları için tedarikçi görevini üstlendi.

Apple Watch 4 akıllı saatlerin OLED panellerini LG Display tedarik ederken Apple Watch 5 ile birlikte bu durum değişecek. Bu yılın sonlarında tanıtılması beklenilen yeni nesil Apple Watch OLED ekranları için Tokyo merkezli Japan Display ile anlaşıldı.

Apple ile Japan Display daha önce de LCD konusunda iş birliği içerisindeyken, şirketin telefon ve akıllı saatlerinde LCD yerine OLED ekranlara geçiş yapması ile iş birliği sekteye uğramıştı.

Hafta başında Japan Display, bir grup yatırımcıdan 990 milyon dolarlık fonlama arayışında olduğunu paylaşmıştı. Bu anlamda Apple ile gerçekleştirilen iş ortaklığı üretici için ilaç niteliğinde. Ekran üreticisinin gelirlerinin yarısından fazlasının Apple’a bağlı olduğu ifade ediliyor.

Apple Watch Kayışları Bütünleşik Fitness Göstergeleri Sunabilir

Japan Display’in OLED paneller için yeni bir rol üstlenmesi, Apple’ın 2020 iPhone serisinde LCD panelleri tamamen bırakabileceği yönünde iddiaları beraberinde getirdi. Üreticinin gelecekteki iPhone modelleri için OLED ekran tedariği sağlayıp sağlamayacağını ise önümüzdeki dönemde öğreneceğiz.