Anasayfa Haber Türkiye Genelinde İnternet Neden Yavaşladı?

Türkiye Genelinde İnternet Neden Yavaşladı?

Sosyal medya üzerinde birçok kullanıcı internetin yavaş olmasından şikayetçi. Türkiye genelindeki internet hizmetinde gözle görülür bir yavaşlama söz konusu.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya mecralarında kullanıcılar internetin yavaşlamasından dolayı şikayetçi. İnstagram üzerinde dolaşmak şu sıralar tam anlamıyla bir işkence dönüşmüşken, sorunun genel bir problem olmasından şüpheleniliyor.

Akıllı telefonlar üzerinde bağlantıyı mobil veriye geçirdiğinizde ise, problemler büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Yine de bu alanda da belli şikayetler söz konusu.

Genel internet yavaşlığı probleminin neyden kaynaklandığı konusunda ise ortaya bazı iddialar atıldı. Türk Telekom’un yurt dışı çıkışlarında yaşanan bir sorundan dolayı ülkemizde internet hizmeti sekteye uğramış durumda.

Bağlantı problemleri belli aralıklarla gerçekleşirken, verilen internet hizmetinde istikrarsız bir grafik gözlemleniyor. Yine de resmi bir açıklama yapılmadığını hatırlatmakta fayda var. Gelen açıklamalar doğrultusunda içeriğimizi güncelleyeceğiz.

İlgili içerikler:

Google Stadia İçin Türkiye’nin İnternet Hızı Yeterli Mi?

Kafa Ayarı #18 – Türkiye’de İnternet Kafeler