Anasayfa Haber Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi ile Windows Update Müjdesi

Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi ile Windows Update Müjdesi

Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi

Microsoft, Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi ile birlikte kullanıcılara Windows Update kontrolü sağlayacak.

Microsoft tarafından Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi için beklenen duyuru yapıldı. Bu güncellemede kullanıcıları en çok memnun edecek yenilik ise Windows Update üzerinde daha fazla kontrol elde edilebilecek olması.

Windows 10 sürüm 1903 olarak kullanıcılara ulaşacak olan güncelleme, ilk olarak Sürüm Önizlemesi olarak Windows Insider Programı üzerinden gelecek hafta sunulacak. Sürümün tüm kullanıcılara ulaştırılması için Mayıs sonunu beklemek gerekiyor.

Windows 10 Bugüne Kadarki En Yüksek Kullanıcı Sayısına Ulaştı

Windows Update tarafında ise kullanıcılara artık yeni bir indir ve yükle seçeneği sunulacak. Böylece kullanıcılar güncellemeleri kendileri kontrol edebilecek ve eğer sadece bir kümülatif güncelleme yüklemek istiyorsanız sadece onu yükleyebileceksiniz. Update yeni özellik güncellemesinin sizin için hazır olduğunu belirten bir mesaj gösterecek ve indirip yüklemek için sadece bir butona basacaksınız. Son sürümü tamamen yüklemek zorunda bırakılmayacaksınız.

Öte yandan, mevcut sürümünüz için destek bitmek üzereyse Windows 10 otomatik olarak yeni özellik güncellemelerini yüklemeye devam edecek. Bu noktada şunu da belirtmekte fayda var; yeni indir ve yükle seçeneği sadece sürüm 1903’e özel değil. Mayıs sonundan itibaren 1803 ve 1809 sürümlerine de gelecek.

Güncellemeleri duraklatma olanağı ile güncellemeleri 35 güne kadar bekletebileceksiniz. Bunu tek seferde 7 gün ve 5 defaya kadar yapabilme şansı sunulacak. Bilgisayarın otomatik olarak yüklemeye başlamasının önüne geçen aktif saatler özelliğinde de önemli bir yenilik söz konusu. Akıllı aktif saatler ile bilgisayarınız aktif saatleri otomatik olarak ayarlayabilecek.

Kısacası, Mayıs 2019 Güncellemesi ile kullanıcıların uzun zamandır Windows Update için talep ettiği daha fazla kontrol konusu çözüme kavuşuyor.