Anasayfa Haber Android Q 3D Touch Benzeri Bir Özellik Getirecek

Android Q 3D Touch Benzeri Bir Özellik Getirecek

Android Q Deep Press

Android Q Deep Press ile iOS 3D Touch benzeri bir özelliği kullanıcıları ile buluşturacak.

Apple tarafından Eylül 2014 tarihinde iPhone kullanıcılarına sunulan 3D Touch özelliği, görünen o ki şimdi de Android platformuna geliyor. Google, Android Q için Deep Press (Derin Basma) ile bu özelliği kendi mobil işletim sisteminin kullanıcılarıyla buluşturacak.

Google’ın sonraki büyük mobil işletim sistemi olarak karşımıza çıkacak olan Android Q içerisindeki kodlarda karşılaşılan özellik, kullanıcı ekrana daha sert bastığında aktif olacak ve ek seçenekler sunacak.

Android Q Beta Sürümü Yayınlandı

Deep Press’in iPhone ve Apple Watch cihazlarda kullanılan dokunma hassasiyetli ekran teknolojisine oldukça benzediği ve hatta bazı Android üreticilerinin geçmişte buna benzer özellikler sunma çabasına girdiği ifade ediliyor. Hatta Huawei Mate S böyle bir özellik sunabilecek ekrana sahip ilk akıllı telefon olmuştu.

Android akıllı telefon üreticilerinin Android Q ile sunulacak bu özelliği destekleyebilmesi için cihazlarına gerekli donanımı eklemesi şart olacak. Bir diğer ihtimal ise teknolojinin makine öğrenimi kullanarak ekrana ne kadar basınç uygulandığını hesaplayacak olması. İkinci senaryo ise Android güncellemesini alabilecek daha fazla cihazda özelliğin kullanımını mümkün kılacak.

Deep Press için daha fazla detayın 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Google I/O etkinliğinde ortaya çıkması bekleniyor.